xcounter
#

Нова система "Плутон" від "Інфозахисту": для чого призначена, як її можна удосконалити і на якій стадії розробка

5537
Всі фото — скріншоти з відео Сергія Флеша
Всі фото — скріншоти з відео Сергія Флеша

Система "Плутон" проходить тестування у бойових умовах і невдовзі військові мають отримати передсерійну партію цих виробів

Українська компанія "Інфозахист" створила новий зразок озброєння, який зараз проходить тестування у реальних бойових умовах — йдеться про нову систему під назвою "Плутон", яка призначена для визначення та попередження про безпілотні літальні апарати противника на полі бою.

система
Система "Плутон" від "Інфозахиста", фото — Сергій Флеш

Систему протестував фахівець у галузі зв’язку, РЕР та РЕБ Сергій Бескрестнов, відомий як Сергій "Флеш" — загалом він відзначає, що пристрій "Плутон" є доволі цікавим рішенням, яке призначене для використання командно-спостережними пунктами (КСП) чи штабами. Він складається з антени, підсилювача, модуля керування та блоку обробки сигналів.

Читайте також: Як "тиха" зброя "Інфозахисту" змусила росіян відмовитися від одного зі своїх безпілотників

"У прилад закладено зразки сигналів від усіх ворожих БПЛА, тому це дуже зручно, і тому я вважаю, що він на 100% буде казати, що летить і як далеко від нас", — відзначає Флеш, наголошуючи, що дані, які надає "Плутон" щодо ворожих безпілотників корелюються з його власними візуальними спостереженнями БПЛА на аналізаторі спектра та SDR приймачах.

пристрій
"Плутон" виявляє ворожий "Орлан" на відстані у 10 км

Він також акцентує, що тестування проходить перший прототип "Плутона" і тому надалі він міг би отримати таке удосконалення, як дисплей з інформацією щодо моделей БПЛА, які він виявляє.

"Наприклад, крутиться "Орлан" на 7 км від мене, прилад його бачить і сигналізує мені, що розвідувальне крило поряд. Воно поряд, але летить десь уздовж фронту. А тим часом до мене швидко наближається "Суперкам", а я цього не розумію. "Орлан" мені його закрив", — відзначає Флеш.

На відео демонструється вже встановлена на позиції антена приймача "Плутона" — фахівець відзначає, що її не треба дуже високо піднімати — з боку Defense Express додамо, що завдяки цьому ворогу буде важче її виявити з того ж безпілотника.

антена плутон
Антена приймача "Плутона"

Як повідомив у коментарі Defense Express представник компанії "Інфозахист", найближчим часом військовим для апробації і подальшого вдосконалення буде передана передсерійна партія системи "Плутон". З урахуванням отриманого досвіду будуть створені вже серійні зразки цієї розробки, яка посилить Сили оборони України.

Читайте також: "Інфозахист" розпочав черговий етап створення комплексу РТР повітряного базування Gekata