xcounter
#

Як "тиха" зброя "Інфозахисту" змусила росіян відмовитися від одного зі своїх безпілотників

5746
"Пластун", фото — "Інфозахист"
"Пластун", фото — "Інфозахист"

Робота засобів РЕР та РЕБ дуже рідко потрапляє на відео, але водночас ця зброя також відіграє важливу роль на полі бою

Видання European Security & Defence поспілкувалося з Ярославом Калініним, генеральним директором української компанії "Інфозахист", який розповів журналістам про важливу роль на полі бою засобів радіорозвідки та радіоелектронної боротьби та систем зв’язку.

Серед усього, у великому матеріалі від видання є досить цікавий фрагмент про ефективність застосування систем від компанії "Інфозахист" проти російських безпілотних літальних апаратів, розповідають у European Security & Defence.

Читайте також: Які засоби зв’язку небезпечно використовувати в боях проти рашистів: пояснення від НВЦ "Інфозахист"

Інфозахист
Система виявлення та придушення БпЛА (дронів) R&S®ARDRONIS, інфографіка — "Інфозахист"

Так, як розповідає Калінін, російське окупаційне військо було вимушено відмовитися від використання на полі бою однієї зі своїх моделей безпілотників після низки втрат цих БПЛА у результаті ефективної роботи систем від "Інфозахисту".

PLASTUN-RP3000
"Пластун" (PLASTUN-RP3000), фото — "Інфозахист"

Йдеться про комбіновані заходи, коли у компанії змогли спершу успішно перехоплювати сигнали конкретної моделі ворожого безпілотника, і завдяки цьому розробити проти цього БПЛА засоби електронної протидії.

Подробиці щодо того, про яке саме озброєння "Інфозахисту" йдеться, а також який саме безпілотник тепер не літає на полі бою в Україні не повідомляються з міркувань безпеки, але тут варто відзначити сам факт того, наскільки гнучкими та ефективними можуть бути українські розробники, створюючи та удосконалюючи свої зразки ОВТ з огляду на нагальні потреби українських військових на полі бою.

Нагадаємо, що науково-виробничий центр "Інфозахист" має у своєму активі низку рішень для Сил оборони України, серед яких засоби радіоелектронної та радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби та низка інших рішень і послуг, зокрема такі системи, як комплекс РЕР "Хортиця-М" та пеленгаційний комплекс "Пластун" (PLASTUN-RP3000).

Також у серпні цього року стало відомо, що "Інфозахист" розпочав черговий етап створення комплексу РТР повітряного базування Gekata — про переваги української розробки Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: У РФ навчатимуть реверс-інженирингу на українському БПЛА "Чаклун"