xcounter
#

Найбільше поглинання року: L3Harris готовий купити Aerojet Rocketdyne за 4,7 млрд доларів - чому ця компанія ключова

MSE для ЗРК Patriot - це також Aerojet Rocketdyne
MSE для ЗРК Patriot - це також Aerojet Rocketdyne
5787

Aerojet Rocketdyne - основний постачальник двигунів до більшості ракет США, включно з GMLRS​ для HIMRAS, MSE для ЗРК Patriot, Javelin, Stinger та багатьох інших

Американський оборонний ринок в очікуванні наймасштабнішого поглинання за останній час і цілком можливо рекордної угоди року. L3Harris Technologies офіційно оголосила про намір купити Aerojet Rocketdyne, компанії виступили зі спільною заявою щодо досягнення згоди про угоду.

Загальна вартість Aerojet Rocketdyne становить 4,7 млрд доларів, при цьому мова йде про компанію, яка є ключовим виробником двигунів, які використовуюся у космічній та оборонних галузях. Саме на двигунах цієї компанії до місяця стартували Saturn V, літали Space Shuttle, а зараз Delta IV та Atlas V та монструозна Space Launch System.

Читайте також: Скільки 155-мм снарядів можуть отримати ЗСУ від Великобританії: плани на 2023 рік та 250 млн фунтів стерлінгів

Серед оборонних проектів - твердопаливні двигуни для цілої низки ракет, включно з GMLRS для HIMRAS, MSE для ЗРК Patriot, системи ПРО THAAD, ПТРК Javelin, ПЗРК Stinger та багатьох інших.

Aerojet Rocketdyne також бере участь у передових розробках систем ПРО, гіперзвукового озброєння тощо. І цілком справедливо вважати Aerojet Rocketdyne ключовим активом всієї ракетної сфери американської оборонної промисловості.

Саме тому компанію вже намагались поглинути, наприклад оборонний гігант Lockheed Martin, але федеральна торгова комісія (Federal Trade Commission) на початку року заблокувала угоду на 4,4 млрд доларів через побоювання отримання Lockheed Martin монопольних можливостей.

Водночас для L3Harris Technologies, яка спеціалізується на оборонних інформаційних та сенсорних технологіях Aerojet Rocketdyne буде непрофільним активом. І є доволі значні шанси того, що угода отримає узгодження від уряду США і тоді вона вступить в силу у 2023 році.

Також слід зазначити, що у поглинанні Aerojet Rocketdyne вкрай зацікавлений Пентагон, який вже бідкався на проблеми із критично вузьким гирлом оборонки - випуск твердопаливних двигунів. Критикували компанію і в Raytheon, виконавчий директор якої звинуватив Aerojet Rocketdyne у зриві строків постачань двигунів.

Не проти "поглинутись" і Aerojet Rocketdyne, зокрема гендиректор компанії Ейлін Дрейк [Eileen Drake], повідомила, що угода є еволюційним розвитком компанії та має прискорити інтеграцію інновацій, забезпечити національну безпеку та значну перевагу для всіх співробітників, клієнтів та партнерів.

Читайте також: Фінляндія збільшила свій оборонний бюджет вдвічі: куди окрім F-35 за 10 млрд євро підуть гроші