xcounter
#

МСЗ має нові замовлення на ремонт кораблів, але все рівно відстає від результатів 2020 року

1028
Для ремонту на завод зайшов розвідувальний корабель "Переяслав"
Для ремонту на завод зайшов розвідувальний корабель "Переяслав"

Всупереч початій процедурі банкрутства, ДП "Миколаївський суднобудівний завод" успішно відремонтував два кораблі для ВМС України. Однак доля цього підприємства й далі невизначена

В акваторію ДП "Миколаївський суднобудівний завод" для подальшого ремонту зайшли два кораблі Військово-Морських Сил України – малий розвідувальний корабель проекту малий розвідувальний корабель А512 "Переяслав" та санітарний катер А782 "Сокаль". Про це повідомив ресурс "Миколаїв – місто корабелів" на своїй сторінці у Facebook.

Розвідувальний корабель "Переяслав" в акваторії МСЗ, фото - "Миколаїв - місто корабелів"

Під час ремонту на кораблі "Переяслав" та на катері "Сокаль" мають відновити зовнішню обшивку, конструкції корпусу та цистерн, гвинто-стернового та якірно-швартового пристрої, системи головного двигуна, електромеханічні системи тощо.

Читайте також: "Нібулон" завершив ремонт "Охріменка": ВМС України дає більше замовлень цивільним корабелам

"Переяслав" та "Сокаль" - це відповідно третій та четвертий корабель ВМС України, що у цьому році пройшли ремонт на потужностях Миколаївського суднобудівного заводу.

Санітарний катер "Сокаль" в акваторії МСЗ, фото - "Миколаїв - місто корабелів"

Першим та другим кораблем ВМСУ - були патрульний катер "Прилуки" і тральник "Генічеськ", які зайшли в акваторію МСЗ 1 квітня 2021 року, а про завершення їхнього ремонту було оголошено 31 липня.

В який строк має відбутись ремонт "Переяслава" та "Сокаля" - невідомо. Чи матиме МСЗ нові замовлення від ВМСУ в 2021 році – також невідомо.

Патрульний катер "Прилуки" після спуску на воду на МСЗ наприкінці липня 2021 року

Станом на зараз виходить, що за результатами поточного року "Миколаївський суднобудівний завод" утричі погіршить результати своєї роботи.

Як розповідав Defense Express, у 2020 році МСЗ наростив обсяги виробництва аж на 181%, або до 12 одиниць. Сумарна вартість замовлень при цьому склала 51,3 мільйона гривень.

Інфографіка ресурсу "Миколаїв-місто корабелів", яка відображає результативність роботи ДП "Миколаївський суднобудівний завод" у 2020 році

Подальша доля ДП "Миколаївський суднобудівний завод" лишається невизначеною. Триває процедура банкрутства цього заводу.

У квітні 2021 року очільник концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв проголошував

план створити індустріальний парк

на базі потужностей МСЗ. Минуло чотири місяці, і такий план – досі на рівні декларативних заяв.

Доля крейсера "Україна", що пришвартований біля причалів МСЗ - також невизначена. Усі плани по демілітаризації корабля чи перетворенню на "плавучий музей" - досі існують лише на папері
Читайте також: "Укроборонпром" не виконав обіцянку з виробництва UH-1 Iroquois до Дня Незалежності України