xcounter
#

Хто у світі готовий продавати зброю РФ: лише шість країн взяли участь у рашиському дійстві "Армия-2023"

Міністр оборони РФ Шойгу на стенді КНР на виставці "Армия-2023"
Міністр оборони РФ Шойгу на стенді КНР на виставці "Армия-2023"
3908

Участь західних країн у виставці озброєння "Армия-2023" доволі важливий маркер готовності цих держав співпрацювати з рашистами

У РФ вчора, 14 серпня, відкрилась виставка озброєння "Армия-2023", яка позиціонується, як міжнародна. І у Кремлі вже зробили заяви, мовляв, участь іноземних країн та компаній демонструє те, що санкції не працюють і ізолювати РФ не вийшло.

Також називається цифра у 80-85 іноземних делегацій, яка має підтвердити це твердження, але тут мова йде саме про візити будь-яких офіційних представників іноземних держав, починаючи з рівні військового аташе, а не про участь у самій виставці.

Читайте також: Армія РФ здійснила чергову нічну атаку: скільки крилатих ракет було збито

Але попри все, деякі іноземні країни все ж таки сформували свої стенди з військовою продукцією. І таких країн у світі виявилось лише шість. Так у "Армия-2023" взяли участь: Білорусь, В'єтнам, Індія, Іран, Китай та Пакистан. З цього переліку цілком логічно виключити Білорусь, військово-промисловий комплекс якої давно інтегрований до російського, а сама суб'єктність країни під питанням.

армия-2023
Представники іноземних делегацій

Й таким чином залишається лише п'ять країн, участь яких у російській виставці озброєння говорить про певну готовність розвивати так зване військове-технічне співробітництво. Деякі з цих країн є покупцями російського озброєння, включно зі спільними проектами з його локалізації.

Наприклад, Індія. Ця країна активно продовжує закупівлю російського озброєння, не розірвала контракти на постачання ЗРК С-400, нещодавно запустила виробництво стрілецького озброєння з "Калашниковим" та активізує виробництво ракет BrahMos - копії російської "Оникс". Останнє є можливістю не лише зберегти експорт озброєння для Москви, але й отримання деяких компонентів для виробництва ракет у РФ.

індія армия-2023 форум

Участь В'єтнаму також заслуговує уваги, бо рівень візиту країни достатньо високий - міністр оборони країни Фан Ван Жанг був присутній на відриті російської виставки озброєння. І хоча ця країна повільно дрейфує від РФ, особливо маючи джерело озброєння у вигляді Китаю, але залежна від Кремля у питанні озброєння через велику кількість зразків отриманого за часи СРСР.

В'єтнам армия-2023

І саме Китай, як здається, був представлений на російській виставці максимально широко. При цьому показавши БПЛА CH-4, засоби ППО у вигляді аналога С-300 - HQ-22, а також "Панциря" - FK-2000. Окрім того, частина експозиції була присвечена авіації та кораблебудуванню.

Китай армия-2023

Але окрім готових виробів китайські компанії представили велику кількість комплектуючих для дронів. А на рівень зацікавленості прямо може вказувати міністра оборони Китаю Лі Шанфу з довготривалим візитом з 14 по 19 серпня.

Звісно головний партнер РФ по озброєнню - Іран, також був представлений на виставці разом зі своїм традиційним стендом.

Відносно ж Пакистану, то знайти фото з його експозицією поки не вдалось, хоча він і значиться у переліку країн, які демонструють свою продукцію. Можливо мова йде про доволі мінімалістичний стенд.

Але, у будь-якому випадку, саме участь Китаю, тим паче на доволі високому рівні, є найбільш значущим. А враховуючи зразки, які демонструє Пекін може прямо свідчити на те, що тепер РФ розглядається Китаєм саме як покупець озброєння.

Читайте також: США зробили "безпілотну" установку під Tomahawk із незвичних елементів