xcounter
#

Індія продовжує спільні з РФ збройові проекти: завод з виробництва АК-203 випустив першу партію

18117
АК-203
АК-203

Загалом Індія планує випустити на спільному з РФ підприємстві 600 тисяч АК-203

Попри те, що на РФ накладено цілий ряд санкції під які також підпадають країни, що закуповують у Кремля озброєння, деякі країни продовжують співпрацю з Москвою. Одна з них - Індія, яка залишається одним з основних покупців російського озброєння.

Зокрема, спільне російсько-індійське підприємство Indo-Russian Rifles Private Ltd завершило виробництво першої партії автоматів АК-203, повідомляє Janes.

Читайте також: Трофейний "Водник", МТ-ЛБ з незвичним озброєнням та інша цікава зброя, яку втратили рашисти

Зазначимо, що ця партія, скоріш за все є тестовою й не відрізняється великою кількість, бо офіційне повідомлення про початок виробництва автоматів у РФ повідомили лише 17 січня цього року. Зокрема у планах підприємства до березня 2023 року було виготовлення 5000 автоматів.

АК-203
АК-203 є продовженням лінійки АК з "косметичними оновленнями" та випускається у кілібрі 7,62×39 мм.

А загальні об'єми виробництва протягом найближчих 10,5 років мають скласти 600 тисяч АК-203, які мають стати основним автоматом індійської армії. План виробництва передбачає поступове збільшення долі локалізації й перші 70 тисяч автоматів повинні мати до 70% індійських комплектуючих. Після цього виробництво повинно перейти на 100% локалізацію.

Загальна вартість угоди, яка була підписана у грудні 2021 року озвучувалась у розмірі 677 млн доларів. Також невідомо, яку саме частину прибутку підприємства буде отримувати РФ. Формально 49,5% Indo-Russian Rifles Private Ltd належить російським компаніям - 42% "Концерн Калшашников" та ще 7,5 "Рособоронэкспорт".

Indo-Russian Rifles Private Ltd
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді (в центрі) під час відкриття спільного з РФ підприємства

Зазначимо, що роботи зі створення заводу з виробництва російських автоматів розпочались ще у 2007 році, але через проблеми він відкрився лише у 2019 році. А ще три роки пішло на початок виробництва.

Читайте також: Чи стає загроза меншою: детальні супутникові знімки аеродрому Зябровка у Білорусі у 22 км від України