xcounter
#

Трофейний "Водник", МТ-ЛБ з незвичним озброєнням та інша цікава зброя, яку втратили рашисти

9150
Російська МТ-ЛБМ 6БМ, фото ілюстративне
Російська МТ-ЛБМ 6БМ, фото ілюстративне

ЗСУ продовжують "утилізацію" зброї російського окупаційного війська

Збройні Сили України тільки за підтвердженими по фото і відео втратами вже знищили понад 9000 одиниць російського озброєння та військової техніки – протягом останнього тижня армія РФ втратила низку рідкісних та цікавих зразків озброєння та військової техніки, які зібрані в цьому матеріалі.

"Арктичні" ЗРК

Російське окупаційне військо має не так вже й багато своїх "арктичних" зенітних ракетних комплексів 9А331МДТ "Тор-М2ДТ", і високоточний боєприпас M982 Excalibur активно зменшує кількість цих ЗРК у рашистів.

Читайте також: У рашистів згоріла дуже рідкісна версія ЗРК "Тор", влаштувати пожежу "допоміг" високоточний M982 Excalibur

Так, станом на 2020 рік окупанти мали всього 12 таких ЗРК – і два з них було знищено в Україні в Херсонській області протягом трьох днів. Вперше ж цей ЗРК засвітився в Україні у грудні 2022 року.

ГАЗ-3937 "Водник"

Олександр Коваленко на своїй сторінці у Telegram опублікував фото цікавого трофея, який опинився в руках ЗСУ – автомобіль ГАЗ-3937 "Водник", призначений для транспортування людей та вантажів, який може долати водні перешкоди.

автомобіль
Російський "Водник", фото з Telegram-канала Олександра Коваленка

Машина може перевозити 10-11 пасажирів або 1500-2500 кг вантажу при повній масі у 6600-7500 кг, швидкість по шосе – 120 км/год, запас ходу – 700-1000 кг. Згідно з даними з відкритих джерел всього було поставлено 54 таких машини для МВД РФ, а з 2005 році такі машини мали виробляти й для міноборони.

МТ-ЛБ з незвичною гарматою

Ще один цікавий трофей взяли ЗСУ в районі Вугледара – це російська МТ-ЛБ, оснащена установкою 2М-7 з двома 14-5, мм кулеметами КПВ.

Такі установки передусім призначені для оснащення патрульних катерів і траулерів.

Рідкісний комплекс РЕБ та РТР

Ще один цікавий трофей, який "засвітився" на фото – це російський комплекс радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки РБ-341В "Леер-3".

Цей комплекс доволі рідкісний, виробляється з 2015 року в обмежених кількостях і був помічений в Україні ще до початку повномасштабного вторгнення РФ, зокрема "засвітився" у 2018 році на Луганщині.

Читайте також: Як часто в росіян падає рідкісний "Форпост", і що у них взагалі з ударними БПЛА