xcounter
#

Армія РФ здійснила чергову нічну атаку: скільки крилатих ракет було збито

1582
Пуск NASAMS, фото — Raytheon
Пуск NASAMS, фото — Raytheon

Чергова нічна атака пройшла без дронів-камікадзе типу Shahed, але водночас ворог запустив десятки крилатих ракет, з яких більш як половину збила наша протиповітряна оборона

Російське окупаційне військо вночі 15 серпня здійснило черговий терористичний обстріл України крилатими ракетами, Командування Повітряних Сил відзвітувалося про роботу розрахунків українських систем протиповітряної оборони.

Всього рашистами було випущено як мінімум 28 крилатих ракет повітряного та морського базування, з них силами ППО збито 16 одиниць або ж 57,14% від усієї кількості.

Читайте також: ЗСУ посиляться прагматичними антидроновими системами Kongsberg: не глушити - просто збити

Так, з 11 стратегічних бомбардувальників, які вилетіли з аеродромів Енгєльс та Олєнєгорск було випущено 20 крилатих ракет Х-101/Х-555, ще чотири ракети "Калібр" було випущено з фрегата, який знаходився у Чорному морі в районі Ялти. З ракет 24 Х-101/555 та "Калібр", які випустив ворог, було збито 16 ракет.

Також було випущено 4 ракети Х-22 одразу з шести літаків Ту-22М3 — чому саме такий розподіл не відзначається, не виключено, що декілька ракет не змогли покинути крило бомбардувальника. На жаль, з 4 ракет не було збито жодної, окремо нагадаємо, що Україна поки що має вкрай обмежені можливості з протидії цим ракетам.

Ту-22М3 з ракетами Х-22, фото ілюстративне
Ту-22М3 з ракетами Х-22, фото ілюстративне

Також у звіті ПС ЗСУ відзначається про застосування ворогом для ударів зенітних ракет з С-300 та С-400, всього було випущено 8 одиниць по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Щодо наслідків ракетного удару, то на Львівщині повідомляється про падіння уламків ракет на житлові будинки безпосередньо у Львові, є руйнування та постраждалі, в одному з гіпермаркетів обвалилася стеля. У населених пунктів Ставчани та Суховоля є пошкоджені будинки.

У Луцьку ракети влучили в одне з промислових підприємств, на жаль, є троє загиблих, ще троє людей отримали поранення, таку інформацію повідомляє міський голова Ігор Поліщук.

У Дніпрі ракета також поцілила у промислове підприємство, є двоє поранених, внаслідок прильоту виникла пожежа на ділянці у 800 кв. м, яку вже загасили. Крім того, у Дніпрі отримав пошкодження спортивний комплекс.

На Черкащині, а саме у місті Сміла, було уражено територію одного з приватних підприємств, а також територія медичного закладу, постраждалих немає. Пошкодження отримали мережі водо та теплопостачання, які відзначили у місцевій ОВА.

Нагадаємо, що попередня ворожа масована атака відбулася у ніч на 14 серпня, тоді вдалося збити всі 15 дронів-камікадзе типу Shahed та 8 крилатих ракет "Калібр", які випустив ворог.

.

Читайте також: Частина Х-47 "Кинжал", яка впала у РФ, може вказувати на критичне обмеження російської ракети