xcounter
#

Двигуни та "Краб": керівництво "Заводу імені Малишева" вкотре оптимістично обіцяє збільшити поставки

7264
При цьому керівництво заводу стверджує, що будує один екземпляр "Оплота" в 2021 році не для параду, а для залучення нових експортних покупців
При цьому керівництво заводу стверджує, що будує один екземпляр "Оплота" в 2021 році не для параду, а для залучення нових експортних покупців

На підприємстві говорять, що мають на поточний рік портфель замовлень вартістю понад півтора мільярда гривень

На 2021 рік ДП "Завод імені Малишева" має замовлення на виготовлення продукції загальною вартістю 1,56 мільярда гривень. Обсяги виробництва при цьому мають вирости на 30%, обсяги реалізації – більш ніж удвічі.

За І квартал поточного року "Завод імені Малишева" уже поставив своєї продукції вартістю 470 мільйонів гривень, заявив гендиректор підприємства Василь Крилас в інтерв’ю державній інформагенції "Укрінформ".

Читайте також: Замовлень на ТКБМ "Дозор-Б" у 2021 році немає: бронемашина досі не пройшла кваліфікаційні випробування
Корпус недоробленого БТР-3, котрий стоїть в цеху заводу вже кілька років.

Як заявив Крилас, "Завод імені Малишева" має три замовлення на поставку танкових двигунів, одне – на 66 одиниць та два на 36 одиниць. Також завод, як стверджує Крилас, має замовлення на поставку комплектуючих до танків Т-80УД за "пакистанським контрактом" - катки та дахи моторно-трансмісійних замовлень.

Комлектуючі, котрі "Завод імені Малишева" виробляє та постачає за "пакистанським контрактом"

Гендиректор заводу підтвердив факт замовлення на виробництво в 2021 році одного екземпляра танка "Оплот". Однак начебто ця бойова машина вироблятиметься в першу чергу для демонстрації потенційним експортним покупцям, і уже в другу чергу – для демонстрації під час параду на День Незалежності в цьому році.

"Наявна машина, зроблена в попередні роки і котру ми показуємо іноземцям, у цьому році буде відвантажена замовникам. І все, в нас нічого не залишиться. Тому й було прийняте рішення виготовляти "Оплот". Ну, не торгують танками за буклетом!", - виправдовується Крилас.

Танки "Оплот" під час випробувальних стрільб на заводському полігоні

При цьому в портфель замовлень вартістю в понад 1,5 мільярди гривень Крилас також вписав і замовлення на модернізацію 12 танків Т-64БМ2, основний підрядник за яким - взагалі-то Харківський бронетанковий завод. Як саме має відбуватись модернізація бойових машин за проектом "Краб", Defence Express розповідав у своєму матеріалі.

"Маємо виготовити два дослідні зразки наступного року, а я хочу, щоб почали вже в кінці поточного року, і на кожній нараді всім кажу: "Давайте швидше почнемо!". І потім Міністерство оборони, як нам пообіцяли, буде замовляти мінімум по 10 машин щороку", - сказав гендиректор "Заводу імені Малишева" у своєму інтерв'ю "Укрінформу.

Зовнішній вигляд майбутнього Т-64 "Краб", на основі доступної інформації

Як раніше розповідав Defence Express, в середині квітня цього року працівникам "Заводу імені Малишева" погасили заборгованість по зарплаті, накопичену за січень-лютий поточного року.

Приводом для такого "оптимізму" став контракт на ремонт поставленого раніше цій ісламській державі численного парку танків Т-80 УД. Він був укладений під час Міжнародної виставки озброєнь IDEX-2021, що проходила в ОАЕ у лютому ц.р. Сума угоди становить 85,6 мільйонів доларів.

Поставлені наприкінці 90-х років з України танки Т-80УД під час військового параду на честь дня Пакистану у березні 2015 року

Читайте також: "Укроборонпром" призначив нового керівника ЖБТЗ: готуються в Житомирі виробляти БТР-4