xcounter
#

Для рашиських генералів Путін вже приготував чистки зразка 1937 року - необхідно когось звинуватити у провалі

Для рашиських генералів Путін вже приготував чистки зразка 1937 року - необхідно когось звинуватити у провалі
8143

Чистки військового командування для Кремля - відоме та відпрацьоване протягом десятиліть заняття

У рашиському генеральному штабі доволі скоро можуть розпочатися справжні чистки зразка 1937 року. Принаймні путінські генерали вже почали звинувачувати один одного у провалі всіх військових операцій проти України для того, щоб визначити "крайнього".

Такий цап-відбувайло, на думку самих генералів, має врятувати їх від гніву Путіна. Саме так вважають у міноборони Великої Британії, з огляду на відомі їм настрої у стані військово-політичного керівництва РФ, розповів міністр оборони країни Бен Уоллес в інтерв'ю The Times.

Читайте також: Секретний Phoenix Ghost від США для ЗСУ: що відомо і чому це більше ніж просто дрон-камікадзе

Саме для того, щоб показати свою максимальну зацікавленість і особисто розібратися у причині незадовільних результатів у районі Ізюма, де зосереджена максимальна кількість рашиських військ, на передову наприкінці квітня прибув Валерій Герасимов, військовий злочинець на посаді начальника генерального штабу збройних сил РФ.

Шойгу Путін Герасимов

Його поведінку на командному пункті Бен Уоллес окреслив наступним чином: "він прибув для того, щоб розібратися з цією трясовиною, в якій вони опинилися, але робив це кричачи на людей. А це, як правило, не дає позитивного результату".

Також британське видання з посиланням на власні джерела у своєму міністерстві оборони внесло ясність щодо феномену "Герасимов Шредінгера", коли майже одночасно з'явилась інформація про те, що рашиського начальника генерального штабу вбито, важко або легко поранено або неушкоджено після удару ЗСУ по штабу. На думку британців було поранено одного з членів "світи" Герасимова.

Щодо можливості того, що саме Герасимов стане "крайнім", то міністр оборони Великої Британії зазначив, що такий сценарій не виключений, хоча насправді це буде виключно емоційне рішення Путіна. Бо саме він "прийняв політичне, а не військове рішення атакувати Україну".

Шойгу Путін Герасимов

Окрім того, як додав британський голова міноборони, війна може "дуже швидко перетворитися з трясовини на розгром армії РФ".

З огляду на таку інформацію з боку британців можливо зробити декілька обережних припущень. По-перше, для того, щоб когось звинувачувати необхідно визнати свої провали. На це у Кремлі вочевидь не готові, бо, як постійно заявляють у РФ, "все іде за планом". Це звісно не скасовує можливість цілої низки "раптових кончин у зв'язку зі станом здоров'я", "прикрих самогубств" чи "трагічних авіакатастроф".

По-друге, формальним очільником операції на початку квітня призначили Алєксандра Дворнікова, що займав посаду командування Південного військового округу РФ. Це рішення відбулось після втечі рашистів з під столиці та Сіверщині та подальшою концентрацією під Ізюмом. Але, вочевидь, не принесло тих результатів, які б могли для Путіна виправдати карколомний провал першої фази вторгнення.

генштаб армії рф

По-третє, за відомим у рашиській армії принципом пошуку винних, вся відповідальність перекочує з вищих рівнів до середніх. Тобто "постраждати", в першу чергу, ризикують командири армій, дивізій, бригад та полків, які "не виконали поставлені Ставкою задачі".

А якщо вірити у любов Путіна до символізму, то ключовою датою, після якої карний механізм буде запущено, стане 9 травня - дедлайн для всієї операції проти України. Саме тому під цю червону дату календаря рашисти й намагаються зробити демонстрацію бодай будь-якої перемоги.

Читайте також: З яких дір лізуть в Україну рашисти, що дивуються асфальту та крадуть унітази: фото реального життя у РФ