xcounter
#

Кремль знайшов "стрілочника", на якого можна повісити воєнні поразки РФ в Україні

10253
Ворог намагається відтягнути свій програш в Україні, фото ілюстративне
Ворог намагається відтягнути свій програш в Україні, фото ілюстративне

Хоча тут не варто виключати й інший варіант – схоже, одна із так званих "башт Кремля" знайшла фігуру для заміни Герасимова. Або навіть і Шойгу

Учора BBC з посиланням на "неназваного західного чиновника" написало, що РФ нарешті призначила єдиного командувача військовими силами, задіяних для війни проти України. І це – Алєксандр Дворніков, що займає посаду командування Південного військового округу (ЮВО) ЗС РФ. Британські журналісти розмірковують – раз Дворніков має досвід боїв у Сирії, і раз Кремль нарешті додумався призначити єдиного командувача силами вторгнення, значить це якось має покращити координацію дій майже 100 БТГ орків, проти яких зараз воюють ЗСУ.

Алєксандр Дворніков, фото ілюстративне

Але схоже, що призначення Дворніков (якщо таке справді мало місце) навряд чи допоможе оркам покращити для себе ситуацію на полі бою. Дворніков – це персонаж з "політичним шлейфом".

Читайте також: Долітався: Повітряні сили України збили новітній ударний безпілотник ерефіі "Оріон"

У "західній" картині світу – якщо генерал дослуживсядо посади командувача об’єднаними силами, значить він на усіх щаблях кар’єри проявляв звитягу. У випадку з Дворніковим ситуація рівно навпаки – він у 1999-2000 роках командував 1-им мотострілецьким полком, був учасником війни у Чечні, і є свідчення у відкритих джерелах, що Дворніков умів хіба що закидувати позиції чеченців трупами своїх солдат. На звитягу ні разу не схоже.

Штурм Грозного росіянами в 2000 році, учасником якого формально був і Дворніков, архівне фото з відкритих джерел

Росіяни для війни проти України задіяли війська одразу чотирьох військових округів - Східного, Центрального, Західного та Південного. Чому цією "збірною солянкою" призначили командувати саме Дворникова, можемо припустити так – зараз орки переносять свої зусилля на Харківський та Донецький напрямки, які і до вторгнення були сферою відповідальності ЮВО. Але ж зараз Збройні Сили України успішно "виносять" ті технічні засоби, які б допомогли оркам краще управляти своїми військами.

Наприклад, як розповідав Defense Express, біля одного із населених пунктів на Харківщині ЗСУ "накрили" одразу три командно-штабні машини батальйонного рівня Р-149МА1, що входять до складу автоматизованої системи управління військами "Созвездие". І також – що Повітряні Сили підбили ворожий Ил-22, що міг працювати як "літаючий штаб" військ орків на окупованому Донбасі.

Знищена на Харківщині КШМ ворога Р-149МА1

Врешті, найголовніше – генерал Дворніков насправді відноситься до "обойми" політичних призначенців, не позбавлених уваги Кремля. Наприклад, у ворожій пресі можемо знайти згадку, що в 2016 році розглядався варіант, щоб Дворніков із крісла командувача угрупуванням ЗС РФ у Сирії "стрибнув" навіть не на посаду командувача ЮВО, а вище – на посаду губернатора, за "цивільною" вертикаллю Кремля.

Або ж – що в 2021 році, після виборів у нелегітимну "Госдуму РФ" розглядався варіант, що Дворніков може отримати посаду заступника міністра оборони-начальника політичного управління.

Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ну і врешті-23 лютого, за день до війни, Дворніков єдиний із командувачів ВО ЗС РФ "відзначився" політичною заявою про те, що начебто "яструби з НАТО нагнітають ситуацію" та іншим маренням в стилі рашизму.

Це вказує, що у Дворнікова може бути своя група "покровителів" у Кремлі. І залежно від розвитку ситуації на полі бою, може бути два варіанта – або Дворнікова стане "стрілочником", що відповідатиме за усі поразки в Україні. Або ж – дії Дворнікова як воєначальника можна буде "продати" як "перемогу" для "внутрішньої" аудиторії РФ, а сам персонаж стане наступником Герасимова. Або навіть і Шойгу.

Це фото з відкритих джерел як мінімум підтверджує дані, що у Шойгу почались проблеми зі здоров'ям на тлі провалів війни проти України
Читайте також: Ще більше NLAW для російського пекла: нові поставки зброї з Британії