xcounter
#

"Холодноярці" на Харківщині розгромили командний пункт ворога та взяли нові трофеї

15952
Знищена КШМ ворога Р-149МА1
Знищена КШМ ворога Р-149МА1

Серед переліку знищеної техніки росіян – одразу три командно-штабні машини батальйонного рівня Р-149МА1

Під час боїв на півдні Харківщини частини 93-ої механізованої бригади Збройних Сил України розгромили крупне угрупування ворога, що розміщувалось в одному із сіл області. Ворог втратив знищеними понад 50 одиниць бойової та спеціальної техніки.

Про це прес-служба 93-ої бригади пише на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Супер-трофей: на Миколаївщині захоплено найновішу командно-штабну машину Р-149МА1 армії РФ

Перш за все тут варто звернути увагу – в переліку знищеної техніки у цьому селі опинились одразу три командно-штабні машини батальйонного рівня Р-149МА1, що входять до складу системи автоматизованої системи управління військами "Созвездие".

Одна із трьох знищених КШМ ворога Р-149МА1, що входять до складу системи автоматизованої системи управління військами "Созвездие"

Цікаво, що рашисти обрали для розміщення свого командного пункту одну із ферм в області. Та одразу "пустили в хід" вантажівки, захоплені на агрогосподарстві.

Набір засобів ППО, що прикривав КП, можна описати фразою "збірна солянка" - на фото фігурують мінімум два ЗРК "Тор" та одна ЗУ-23-4 "Шилка".

Знищена "Шилка" рашистів

А наскільки безладно відступали рашисти до цього села, може свідчити той факт, що знову як трофей ЗСУ здобули транспортно-заряджальну машину до самохідного вогнемета ТОС-1 "Буратино", окремо без пускової установки.

Транспортно-заряджальна машина до самохідного вогнемета ТОС-1 "Буратино"
Читайте також: "Холодноярці" взяли рашистів "у капкан", трофей – машина до вогнемету "Буратино"