xcounter
#

Ще більше NLAW для російського пекла: нові поставки зброї з Британії

Пуск з ПТРК NLAW
Пуск з ПТРК NLAW
4030

Британський уряд оголосив про новий пакет військової допомоги Україні

До нового арсеналу для боротьби з агресором увійдуть понад 800 переносних ПТРК NLAW, додаткові ПТРК Javelin та ЗРК Starstreak, а також прилади нічного бачення, захисні шоломи та бронежилети.

Всі ці зразки озброєнь продемонстрували значну ефективність у знищенні броньованих та повітряних цілей армії ерефіі.

Читайте також: Javelin чи NLAW: який ПТРК краще нищить бронетехніку рашистів та чи допомагають "мангали" їхнім танкам, БМП та БТР

Раніше ми подавали аналіз, що зараз в українському війську зараз одна з найбільших концентрацій піхотних протитанкових та протиповітряних засобів на одного бійця у світі.

Так, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, що є найвищою військовою посадою США, офіційно повідомив про кількість протитанкової зброї та систем протиповітряної оборони, яку США та інші країни-союзники передали Україні у межах допомоги проти вторгнення РФ. За його словами мова йде про 25 000 одиниць протиповітряних систем та 60 000 одиниць протитанкової зброї.

Пуск з Javelin

За оцінками Defense Express, якщо брати кількість всіх броньованих цілей у строю армії РФ на початок повномасштабного вторгнення та лише передані союзниками протитанкові засоби, то на 1 броньовану ціль ворота припадає 3,27 одиниці протитанкових засобів, що є на оснащенні українських підрозділів.

Знищений танк окупантів. Один з 700

В реальності цей показник більше і складає десь у районі 4-5 одиниці виключно піхотних протитанкових засобів на одну ціль. І це без урахування всієї іншої техніки та озброєння, яке здатне знищувати бронетехніку противника. Що, у свою чергу, надає можливість швидко проводити заходи з демілітаризації російської армії. За даними Генерального штабу ЗС України, лише танків ворога знищено майже 700 одиниць.

Читайте також: ПТРК "Стугна" знищила вже другий новітній вертоліт Ка-52 за тиждень