xcounter
#

Javelin чи NLAW: який ПТРК краще нищить бронетехніку рашистів та чи допомагають "мангали" їхнім танкам, БМП та БТР

57202
Javelin чи NLAW: який ПТРК краще нищить бронетехніку рашистів та чи допомагають "мангали" їхнім танкам, БМП та БТР

Пряма мова від оператора протитанкових ракетних комплексів NLAW та Javelin

Українські оператори ПТРК вже довели, що і американський Javelin, і шведський NLAW чудово знищують техніку рашистів. Але який з них краще справляється зі своєю задачею?

Про це розповідає Анатолій, оператор ПТРК з 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади – він проходив навчання з керування обох ПТРК перед самою війною – причому якщо на NLAW він вчився цілих чотири дні, то на Javelin встиг лише півтора – операторів протитанкових комплексів якнайшвидше відправляли на передову.

Читайте також: Як користуватися ПТРК NLAW відеоінструкція від українського бійція
Оператор Анатолій зі своїм напарником. Фото: 128-а окрема гірсько-штурмова бригада
Оператор Анатолій зі своїм напарником. Фото: 128-а окрема гірсько-штурмова бригада

Щодо ефективності цих ПТРК Анатолій зазначає наступне: обидва комплекси дуже ефективні та за умови правильного наведення на ціль вони її знищують – ракети у 100% випадках пробивають броню.

Водночас він стверджує, що наварені на танки, БМП чи БТР та вже відомі ледь не на весь світ "мангали" рашистів проти такої зброї "допомагають як мертвому кадило".

ПТРК Nlaw знищує танк рашистів
Ось що залишається від танка рашистів після пострілу з NLAW

"Мене часто запитують, який ПТРК кращий – NLAW чи Javelin. Скажу з досвіду, що найкраще використовувати їх у парі. NLAW чудовий на ближніх дистанціях – від 20 до 600 метрів, тому він незамінний при бойових діях в урбанізованій місцевості (міста і села). А Javelin найкращий від 1 до 2,5 кілометрів, тобто на відкритій місцевості", – зазначає Анатолій.

Він додає, що рашисти дійсно бояться цієї зброї й майже не сунуться вперед там, де українські військові застосовують ці ПТРК, бо "знають, що якщо ми вистрілимо, ракета точно знищить ціль і весь екіпаж із десантом загинуть за секунду".

Читайте також: Як користуватися Javelin інструкція від спецпризначенців (відео)