xcounter
#

Долітався: Повітряні сили України збили новітній ударний безпілотник ерефіі "Оріон"

Це перша втрата БПЛА цього типу у агресора
БПЛА "Орион"
БПЛА "Орион"
46192

Про збиття найновішого і розпіареного російського безпілотника повідомило командування Повітряних сил України

Безпілотник було знищено силами зенітних ракетних військ. Це трапилось 7 квітня, проте командування ПС повідомило про це не одразу, а на тлі і інших здобутків наших військових з демілітаризації повітряного компоненту агресора.

Уламки "Ориону"

" Ударні групи бомбардувальної та штурмової авіації під прикриттям винищувачів продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по окупантах. 8-го квітня зенітні ракетні війська знищили три повітряні цілі: крилату ракету, БпЛА та один вертоліт. 7-го квітня - збито новітній ударний БпЛА окупантів - "Оріон", - повідомило командування Повітряних сил ЗС України.

Читайте також: ЗСУ має отримати важке озброєння за стандартами НАТО - міністр оборони України

Ймовірно, що було збито безпілотник, що базувався на аеродромі поблизу Феодосії у Криму. Туди у 2021 році було скеровано цей зразок російської техніки для напрацювання практики застосування у військових частинах. Тож результат 7 квітня 2022 року - цілком закономірний.

Ударний безпілотник "Орион" у Криму. Супутниковий знімок аэродрому Кировське, Феодосія, 2021 рік

Безпілотник "Орион" в складі вкс ерефіі - з 2020 року, його вага 1150 кг (бойового навантаження (200 кг). У дослідних БЛА був канадський двигун Rotax 914F (115 к.с.), у серійних планувався російський АПД-110/120 (120 к.с.) фірми "Агат", але є сумніви що вдалося подолати технічні проблеми з розробкою та виготовленням власного двигуна.

Так виглядав безпілотник "Орион" рекламному стані

Швидкість БЛА до 200 км/г (крейсерська – 120 км/г), стеля – 7,5 км, час польоту 24 г (з вантажем 60 кг), радіус дії 250 км (БЛА не має системи управління через супутник, що різко знижує його радіус дії). Електронна та оптична апаратура гірше якістю, ніж у конкурентів.

Читайте також: В "ерефії" падають носії гіперзвукових ракет "Кинжал": ЗМІ рашистів звітують про аварію з МиГ-31