xcounter
#

ЗСУ має отримати важке озброєння за стандартами НАТО - міністр оборони України

ЗСУ має отримати важке озброєння за стандартами НАТО - міністр оборони України
11855

Кремль переводить війну з Україною у затяжну фазу

Україна виграла перший раунд війни, зупинивши навалу рашистів, які намагались продертися через оборону українських бійців. Такий наступ коштував ворогу 19 тисяч особового складу, 150 літаків, 135 гелікоптерів, 700 танків і майже 1900 бронемашин. Ворога відкинуто від столиці, завершується звільнення української землі на Київщині, Житомирщині, Чернигівщині та Сумщині.

Але, як підкреслив Міністр оборони України Олексій Резніков, це далеко не кінець війни: ситуація залишається надскладною, особливо на півдні та сході України, де рашисти концентруються для потужної атаки.

Читайте також: Нацгвардія показала майстерність своїх артилеристів: рашисти самі викопали собі могили (відео)

"Проте Росія зробила висновки і змінила тактику. Вона переводить конфлікт у затяжну фазу та в іншу форму. Кількість контактних боїв зменшується. Ворог наносить ракетні удари, застосовує авіацію, масово використовує системи РСЗО і далекобійну артилерію. Знищує наші мирні міста. Обстріли здійснюються з території самої Росії, Білорусі, а також акваторій Чорного та Азовського морів", - зазначив міністр оборони.

Щоб перемогти у таких боях і звільнити українську землю від окупанта Україні необхідна допомога іншою зброєю. І як зазначив Олексій Резніков це повинні бути:

  • системи протиповітряної оборони та бойові літаки
  • далекобійна зброя (Long-Range Artillery Missile complexes), РСЗВ та важка артилерія.
  • танки та бронетехніка
  • протикорабельні ракети
  • розвідувальні та ударні безпілотники
ATACMS
ATACMS - чудовий приклад Long-Range Artillery Missile complexes

І ця зброя повинна бути стандартів НАТО, бо зараз Україна вже мислить не "короткостроковою перспективою", як на початку війни, коли головним критерієм було те, щоб передана зброя не вимагала довготривалого навчання або взагалі була "радянською".

"Потрібної нам радянської зброї небагато. Часто вона у неналежному стані, адже виготовлена 30-40 років тому. Для неї недостатньо боєприпасів. За таких умов отримана нами радянська зброя посилить Україну лише на короткий час. Тому Україна має якнайшвидше отримати зброю, яку використовують країни НАТО. Це найкраще рішення з багатьох міркувань", - підкреслив міністр оборони України.

Javelin
Як би не хотілось, але одними ПТРК війну не виграти

Саме передача зброї натівського стандарту дозволяє вирішити наступні проблеми:

  • Кремль зрозуміє, що Україна та союзники готові до затяжної війни
  • це підвищить взаємосумісність ЗСУ з арміями країн Європи
  • техніки, виготовленої за стандартами НАТО достатньо і вона забезпечена боєприпасами
  • передати таку зброю зможе значно більше країн, особливо ті, які зараз знімає потрібні Україні системи з бойових чергувань, замінюючи їх більш сучасними
ASLAV Boxer
Чудовий приклад останнього пункту: прямо зараз Австралія замінює БТРи ASLAV на Boxer

"Українські військові дуже швидко опанують нову зброю. Вони вже показали, що здатні надзвичайно ефективно використовувати західні комплекси у бойових умовах", - зазначив Олексій Резніков.

Читайте також: Про подальшу війну та потрібну зброю: Сергій Згурець в інтерв'ю Радіо НВ