xcounter
#

Андрій Таран: Україна та Туреччина обмінюватимуться технологіями при спільному виробництві Bayraktar TB2

2062
У 2021 році Україна планує закупити щонайменше п'ять комплексів Bayraktar TB2
У 2021 році Україна планує закупити щонайменше п'ять комплексів Bayraktar TB2

Міністр оборони України наголосив, що турецькі безпілотні комплекси – це найефективніша сучасна зброя

Комплекс Bayraktar TB2 є найефективнішою сучасною зброєю, і це показав досвід бойових дій в Сирії, Лівії та Нагорному Карабаху. Україна та Туреччина обмінюватимуться технологіями при спільному виробництві безпілотних літальних апаратів.

Таку заяву зробив Міністр оборони України Андрій Таран для представників турецької преси перед спільним засіданнями міністрів оборони і закордонних справ України та Туреччини у форматі "Квадрига", сповістило інформаційне агентство Anadolu.

Читайте також: Як Туреччина з допомогою України створює зброю майбутнього

Зокрема, очільник українського оборонного відомства наголосив, що закупівля комплексів Bayraktar TB2 є економічно вигідною, а обмін технологіями при спільному виробництві безпілотних літальних апаратів буде взаємовигідним для обох сторін.

Україна та Туреччина уже ведуть спільному роботу по проекту ударного безпілотного літального апарату Akinci

В свою чергу, поставки комплексів Bayraktar TB2 будуть лише однією із частин багатосторонньої співпраці України та Туреччини по зміцненню безпеки в Чорноморському регіоні, якій загрожують дії РФ.

"Підготовка Росією до розміщення ядерної зброї у Криму становить серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу. Спроба Російської Федерації встановити домінування в Чорноморському басейні є великою загрозою економіці України, Туреччини та інших європейських країн", — наголосив Міністр оборони України.

Андрій Таран
Андрій Таран виступав перед журналістами турецьких інформаційних агенцій Anadolu та Demirören

Нагадаємо, що Defence Express уже розповідало про те, як Росія нашпиговує Крим зброєю. Протягом наступних п’яти років чисельність своїх військових на півострові РФ збільшить на 10 тисяч, а кількість озброєння та військової техніки - у 1,5-2 рази.

агресія Кремля
Інфографіка з даними про агресивні плани Кремля в окупованому Криму, ці дані Україна надала ОБСЄ

Також нагадаємо, 14 грудня, Міністр оборони України Андрій Таран підписав угоди з турецькими компаніями, котрі передбачають про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних Сил України.

співпраця Україна Туреччина
Міністр оборони Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір

Така подія відбулась у рамках візиту турецької делегації на чолі з Президентом Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїлом Деміром.

Читайте також: Ільхам Алієв: Bayraktar TB2 зіграв виключну роль для перемоги Азербайджану у війні за Карабах