xcounter
#

ЗСУ успішно знищили поблизу Оленівки у Криму рідкісну РЛС "Полдет" та комплекс "Бастион" з ракетами "Оникс" (оновлено)

4507
ЗСУ успішно знищили поблизу Оленівки у Криму рідкісну РЛС "Полдет" та комплекс "Бастион" з ракетами "Оникс" (оновлено)

Всі цілі знаходились на мисі Тарханкут, де рашисти тримають 3-й радіотехнічний полк та використовують для пусків ракет "Оникс"

ЗСУ завдала успішного удару по військових об'єктах рашистів у поки що окупованому Криму. Всі цілі знаходились у районі Оленівки на мисі Тарханкут на заході півострова. Повідомляється про сім послідовних вибухів на позиціях ворога.

Відповідно до повідомлення каналу "Николаевский Ванёк" уражено РЛС "Подлет-К1", яка є важливим елементом протиповітряної оборони ворога. Ця станція відповідає за виявлення маловисотних цілей та надає цілевказання для ЗРК С-300, С-400 та іншим комплексам.

Читайте також: "Українська бронетехніка" разом з двома країнами НАТО виробляє 120-мм міни для ЗСУ

РЛС Подлет-К1
РЛС "Подлет-К1"

Якщо інформація відповідає дійсності, то тоді ціллю атаки стали позиції 3-го радіотехнічного полку РФ, які експлуатують таку станцію. Раніше позиції цієї військової частини окупантів вже успішно атакувались. У червні цього року був уражений радіопрозорий купол, під яким могло знаходитись доволі коштовна РЛС.

Й саме поряд із цими куполами рашисти тримали такі засоби виявлення повітряних об'єктів, як "Небо-М", "Подлет-К1" та інші.

3-ий радіотехнічний полк РФ на мисі Тарханкут
Позиції 3-го радіотехнічного полку РФ на мисі Тарханкут

Водночас за інформацією від Петро Андрющенко, радника мера Маріуполя, уражено не лише РЛС, а й береговий ракетний комплекс "Бастион", який здійснює пуски ракет "Оникс" для ударів по українських містах, портовій інфраструктурі та елеваторам.

Сценарій їх знищення вже розглядався Defense Express, при цьому у розрізі необхідності для ефективного ураження таких комплексів ракет ATACMS.

Береговий ракетний комплекс Бастион
Береговий ракетний комплекс "Бастион"

Але, якщо інформація про знищення берегового ракетного комплексу "Бастион" підтвердиться, то це означає проведення вкрай складної та скоординованої місії для того, щоб заскочити його на пусковій позиції під час підготовки до пуску іншими засобами зі значно більшим підльотним часом.

Оновлено:

Згодом Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що у результаті атаки був уражений російський зенітний ракетний комплекс С-400. При цьому було опубліковано й відео з самим ударом, яке зробив БПЛА, що прямо говорить про справжній рівень "аналоговнєтності" російських комплексів ППО.

Але враховуючи інформацію відносно кількості вибухів, цілком можливо, що С-400 був не єдиним ураженим об'єктом окупантів.

Читайте також: Москва-Сіті перетворюється у Чорнобаївку: українські дрони систематично атакують столицю РФ