xcounter
#

Рашистів у поки що окупованому Криму методично засліплюють, знищуючи їх найцінніші РЛС

8728
Позиції 3-го радіотехнічного полку РФ на мисі Тарханкут
Позиції 3-го радіотехнічного полку РФ на мисі Тарханкут

Позиції РЛС на мисі Тарханкут з радіопрозорими куполами були створені лише декілька років тому, а їх призначення трималось у таємниці

Завдяки супутниковим знімкам стало відомо про успішне ураження вкрай цікавого військового об'єкта у поки що окупованому Криму.

На відповідних супутникових знімках видно пошкоджений радіопрозорий купол на позиціях 3-го радіотехнічного полку РФ, який знаходиться на мисі Тарханкут.

Читайте також: Окупанти на Херсонщині ставили міни ЯРМ і таки боялись, що ЗСУ форсують Дніпро

Й необхідно зазначити, що мова йде про вкрай цікавий об'єкт, який був уражений. Зокрема, радіопрозорі куполи були побудовані РФ відносно недавно, у 2020 році. Й так споруди призначені для захисту найбільш дорогих радіолокаційних станцій.

Настільки дорогих, що такі потужні радіолокаційні комплекси, як "Небо-М" та маловисотна РЛС кругового огляду "Каста-2Е2", кількість яких у РФ вимірюється декількома десятками, продовжили залишатися "на вулиці".

Фото за березень 2019 та листопад 2020 року (Google Earth)

Також, попри постійне вихваляння зброєю знайти будь-яку згадку про розміщення нових радіолокаційних станцій у Криму на мисі Тарханкут протягом 2019-2021 року не вдалось. Хоча висвітлювалось й розміщення комплексів С-400, й РЛС "Небо-М", та навіть плани розгортання на півострові загоризонтної РЛС "Подсолнух".

Але маємо зазначити, що ще один аналогічний об'єкт був з високою ймовірністю уражений під Феодосією у квітні. Мова йде про позиції окремої радіолокаційної роти, військова частина 66571. На ній також розміщені потужні РЛС, зокрема типу "Небо", а під куполами, щоправда, радянської побудови, раніше розміщувались антени РЛС комплексу 57У6 "Перископ-ВМ", який був розроблений у 70-х роках. Але з високою долею вірогідності він міг бути замінений на щось новіше.

Комплекс РЛС у Феодосії
Комплекс РЛС у Феодосії

Й цілком можливо, що в обох випадках під цими радіопрозорими куполами знаходились вкрай коштовні та дефіцитні комплекси радіолокаційного огляду, працездатність яких під величезним питанням.

Читайте також: Знайомтесь, M10 Booker: у США назвали свій новий легкий танк, який вирішили не класифікувати, як танк