xcounter
#

Не "Бастион", але не менш важливо: у Криму знищено С-400 й рашисти проґавили навіть розвідувальний БПЛА (відео)

5516
Момент ураження ЗРК С-400 РФ
Момент ураження ЗРК С-400 РФ

Російська система протиповітряної оборони продемонструвала справжню аналоговнєтність, хоча цей район прикритий ледь не всіма наявними у РФ засобами ППО

Поблизу Оленівки у поки окупованому Криму, сьогодні, 23 серпня, був уражений російський зенітний ракетний комплекс С-400, про що повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

До повідомлення докладено й відео, яке було знято розвідувальним дроном, який баражував прямо над позиційним районом аналоговнєетного зенітного ракетного комплексу РФ.

Читайте також: "Українська бронетехніка" разом з двома країнами НАТО виробляє 120-мм міни для ЗСУ

На відео зафіксовано знищення однієї пускової, що супроводжується детонацією ракет, що дає можливість говорити про ураження й інших машин ЗРК С-400, які знаходились поряд.

Оленівка С-400
Позиційний район С-400 на мисі Тарханкут (45.4192, 32.5410), знімок Sentinel 22.08.2023 року

"Враховуючи обмежену кількість таких комплексів на озброєнні ворога, це - болючий удар по системі ППО окупантів, що матиме серйозний вплив на подальші події в окупованому Криму", - підкреслюється у повідомленні.

Зазначимо, що раніше канал "Николаевский Ванёк" повідомив про успішне знищення на мисі Тарханкут РЛС "Подлет-К1", а Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя, про те, що також був знищений береговий ракетний комплекс "Бастион" з ракетами "Оникс". Водночас поки інформація відносно ураження цих об'єктів підтвердження не знайшла. Хоча повідомлялось про сім "прильотів".

Але головну увагу слід звернути саме на те, що існує відео з БПЛА, який здійснив фіксацію ураження. Тобто російська система ППО проґавила не лише засіб, який уразив сам ЗРК, а й розвідувальний дрон.

РЛС 92Н6Е
РЛС 92Н6Е комплексу С-400

При цьому на мисі Тарханкут знаходиться 3-ій радіотехнічний полк РФ, який має на озброєнні цілий ряд РЛС, які мають відстежувати усі види загроз: "Небо-М", "Подлет-К1". Також позиції С-400 у РФ традиційно прикривають ЗРК типу "Тор" або "Панцирь".

Але весь цей комплекс засобів "проспав" вкрай результативну атаку, яка була здійснена Силами оборони України. Водночас ураження цього комплексу цілком можливо означає намір "прорубати вікно" у системі ППО окупаційного кримського угрупування РФ, в яке активно почнуть "залітати" різноманітні засоби ураження цілей.

Читайте також: Чому в США нема ракет MGM-52 Lance, які були "попередниками" ATACMS