xcounter
#

Завод з виробництва дронів-камікадзе в РФ: 6000 "мопедів" та "новий" дрон, щоб створити проблеми ППО

39144
Дрони-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне
Дрони-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне

РФ хоче виготовляти в себе тисячі дронів-камікадзе, а також створити модернізовану версію "літаючого мопеда"

Росія та Іран опрацьовують план з будівництва в РФ нового завода для виробництва іранських дронів-камікадзе типу Shahed, які окупанти активно використовують для терористичних ударів про Україні, повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Завод з виробництва Shashed-136
Завод з виробництва Shashed-136 та інших дронів у місті Ісфахан

Судячи з усього, РФ з Іраном вже зробили перші кроки в цьому напрямку – іранська делегація 5 січня відвідала місто Елабуга, що орієнтовно в 900 км від Москви, де завітала на порожній майданчик, що має стати місцем для майбутнього заводу. Очікується, що такий завод "у найближчі роки" зможе виробляти не менш як 6000 дронів, стверджують у виданні.

Читайте також: Які крилаті та балістичні ракети має Ізраїль, і чи можна ними знищити завод по виробництву Shahed-136
зсу gepard
Німецькі ЗСУ Gepard – одна з ефективних "шахідобоєк"

Іранську делегацію очолювали безпосередньо виконавчий директор ключового оборонного виробника країни Quds Aviation Industry Гасем Дамавандян та бригадний генерал Абдолла Мехрабі. Як відзначається, будівництво заводу є частиною угоди між РФ та Іраном на 1 млрд доларів – відзначається, шо Москва, зокрема, постачала Ірану трофейну зброю, яку окупанти захопили в Україні.

дрон-камікадзе Shahed
У РФ хочуть, щоб збивати Shahed було складніше: але з’явиться такий дрон, судячи з усього, не скоро

Крім того, РФ та Іран наразі співпрацюють над створенням нової моделі дрона-камікадзе Shahed-136, яка отримає новий двигун, завдяки якому має літати швидше та долати більші відстані – модернізований БПЛА буде виготовлятися на новому заводі, і такий дрон-камікадзе має "створити нові проблеми для України та інших країн, які можуть стати цілями для безпілотників.

Читайте також: Що за "ловця безпілотників" має Україна, який може вполювати Shahed чи "Орлан"