xcounter
#

Росія та Іран домовились про спільне виробництво "літаючих мопедів", мова про сотні Shahed-136

2649
Shahed-136, ілюстративне фото з відкритих джерел
Shahed-136, ілюстративне фото з відкритих джерел

Іран перетворюється на "велике конструкторське бюро" безпілотників, безпосереднє виробництво беруть на себе росіяни

Розвідка США та інших країн Заходу отримала дані, що Росія та Іран "непомітно досягли угоди" про початок виробництва сотень дронів-камікадзе на потужностях російського ОПК.

Така угода була оформлена на початку листопада цього року, Іран та Росія уже просуваються до "передачі проектів та ключових компонентів", які дозволять почати виробництво в наступні декілька місяців. Про це пише The Washington Post з посиланням на слова "трьох чиновників, знайомих з цим питанням".

Читайте також: Британія виділяє 50 млн фунтів на "дронебійки" для України: про які зенітні гармати може йти мова
Shahed-136, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як стверджують автори публікації, "драйвером" такої угоди виступив Ніколай Патрушев, секретар "Радбезу РФ". Оформлювали угоду безпосередньо представники російського ОПК, які погоджували зі своїми іранськими "колегами" деталі логістики по доставці комплектуючих.

Відзначається також, що раніше в представників рашистської "оборонки" була можливість буквально "помацати руками" іранські "літаючі мопеди". Бо, наприклад, фарбування цих дронів-камікадзе, нанесення написів типу "Герань-2" та деякі інші "доопрацювання" відбувались саме на російських військових заводах.

Shahed-136, ілюстративне фото з відкритих джерел

В обмін на угоду по спільному виробництву дронів-камікадзе Москва запропонувала Тегерану деякі "економічні та політичні преференції". На додачу, іранці начебто вважають - якщо рашисти почнуть обстрілювати міста України "літаючими мопедами" власного виробництва, ЄС начебто не стане посилювати економічні санкції проти Ірану.

Автори публікації окремо підкреслюють – якщо Тегеран та Москва таки зможуть запустити в практичну стадію угоду по спільному виробництву "Шахедів", це означатиме "посилення альянсу Росії та Ірану". В такій конфігурації Іран гратиме роль "великого конструкторського бюро", а Росія буде "покупцем технологій", які впроваджуватиме на власних виробничих потужностях.

Shahed-136, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Росія навчилась перетворювати крадені пралки й на електроніку для ракет "Калібр" і Х-101