xcounter
#

Росія навчилась перетворювати крадені пралки й на електроніку для ракет "Калібр" і Х-101

8085
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел

А ще рашисти могли все ж "сховати" окремий запас ракет на випадок "війни з НАТО"

Росія могла до лютого 2022 року накопичити певний довготривалий запас електроніки, необхідний для продовження виробництва крилатих ракет типів "Калибр" та Х-101 і балістичних ракет до ОТРК "Искандер".

Цілком можливо, що росіяни також змогли налагодити канали нелегального імпорту "електроніки подвійного призначення" із використанням фірм-"прокладок", що не бояться покарання в рамках санкцій від Заходу. І такий канал поставок РФ також може використовувати, щоб і далі виготовляти крилаті ракети для нових ударів по Україні. Про це йдеться в публікації The News York Times.

Читайте також: Яку територію зможуть перекрити 5 батарей Patriot, і скільки коштуватимуть ракети до них
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Автори публікації стверджують, що отримали аналітичну доповідь від компанії Janes. В цій доповіді вказується зокрема, що Росія для обходу санкцій проти ОПК могла імпортувати електроніку, яка формально мала "цивільне" призначення. Тому такі оборудки могли проходити повз "санкційний контроль".

"Ймовірно, вони виготовляються (тобто крилаті та балістичні ракети в РФ – ред.), поки ми говоримо, оскільки економіки (РФ – ред.) знаходиться на межі військового стану, а багато пов’язаних із російським ОПК заводів працюють в три зміни і навіть у вихідні", - цитує The News York Times текст доповіді Janes.

Рашистська ракета Х-101, ілюстративне фото з відкритих джерел

Автори публікації не стали конкретизувати- чи означає вищевикладене, що санкції Заходу не "просадили" здатність РФ виготовляти крилаті ракети у темпах довоєнного часу. І чи означає це все, що зарано говорити про вичерпання ракетного арсеналу Росії.

Автори публікації вирішили додати ще більше невизначеності наступним пасажем. Журналісти вирішили процитувати Марка Канчіана, експерта Центру стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні. Канчіан сказав їм, що Росія завжди тримала певний "недоторканний запас" ракет на випадок можливої "війни із НАТО".

Цілком ймовірно, що росіяни такий "ракетний НЗ" тримають і досі. Але який обсяг таких "ракетних запасів", і чи брали орки звідти свої КР для ударів по Україні 15 та 17 листопада 2022 року – лишається невідомим, вказують журналісти The News York Times.

Рашистська крилата ракета "Калибр", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Скільки сьогодні ракет відстріляли рашисти, і куди їм вдалось влучити окрім газових об’єктів