xcounter
#

Скільки сьогодні ракет відстріляли рашисти, і куди їм вдалось влучити окрім газових об’єктів

62635
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел

Чим менше ракет залишається в запасі у Кремля, тим більших руйнувань вони хочуть встигнути завдати нам

Сьогодні, 17 листопада 2022 року, РФ провела чергову серію ракетних ударів по Україні. Рашисти залучили зокрема 9 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, із яких було випущено до 18 крилатих ракет типів Х-101 та Х-555.

Цілями нових ударів агресора стала газодобувна інфраструктура України, та промислове підприємство на Дніпропетровщині. Наша ППО сьогодні змогла збити 4 ракети Х-101, 5 дронів-камікадзе Shahed-136 та 2 тактичні крилаті ракети Х-59. Про це йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Читайте також: Росія запускає по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел

Під час свого брифінгу в "Медіацентрі Україна" речник Командування Повітряних Сил полковник Юрій Ігнат додав, що сьогодні рашисти вибрали нетиповийрайон для відстрілу ракет із Ту-95МС – місто Волгодонск в Ростовскій області РФ, по суті – над верхньою течією Волги. Окрім того, росіяни прокладали маршрути польоту своїх КР так, щоб максимально ускладнити роботу нашій ППО.

Також Ігнат сказав, що сьогодні було застосування росіянами одного "Калібра" та декількох авіаційних ракет для удару по півдню України. Одеська міськрада з посиланням на ОК "Південь" сповіщала, що сьогодні рашисти атакували логістичний об’єкт в місті, і що наші захисники неба під час цієї атаки змогли збити шість ракет типів Х-59 і "Калибр".

Х-59, ілюстративне фото з відкритих джерел

Під час Київського міжнародного економічного форуму 17 листопада 2022 року прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що росіяни ударили своїми ракетами зокрема по "Південмашу", пише "Інтерфакс-Україна". В якому саме регіоні відбувся удар по газодобувній інфраструктурі, "Нафтогаз" розкривати не став.

Окремо додамо – МАГАТЕ та український уряд уже заявили, що ракетні удари росіян 15 листопада 2022 року були спрямовані зокрема на те, щоб зашкодити роботі Хмельницької (відключились обидва енергоблоки) та Рівненської АЕС (відключився один із чотирьох). Вкупі із сьогоднішнім ударом по газовим об’єктам це означає, що а) рашисти почали обирати для ударів небезпечні та нетипові об’єкти енергоінфраструктури, і б) Кремль почав "піднімати ставки" в своїй кампанії ударів по енергетиці України.

Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел

Із нетипового варто ще раз вказати на той факт, який сьогодні описав Defense Express – для удару сьогодні росіяни застосували зокрема Х-55 із "болванкою", яка імітувала ядерну боєголовку. Тобто взагалі без вибухівки. І насправді в цьому своя логіка: чим менше ракет залишається в запасі у Кремля, тим більших руйнувань вони хочуть встигнути завдати нам. Режим Путіна пішов по схемі "гри з нульовою сумою".

Читайте також: Скільки часу знадобилось РФ, щоб накопичити ракети для масштабної атаки