xcounter
#

Скільки часу знадобилось РФ, щоб накопичити ракети для масштабної атаки

Ту-95МС з ракетами Х-101
Ту-95МС з ракетами Х-101
48401

Для накопичення значного запасу ракет РФ витрачає доволі значний час

РФ знову завдала масованого ракетного удару, ціллю якого стали об'єкти критичної інфраструктури та міста. За попередньою інформацією, сьогодні, 15 листопада, ворогом було випущено понад 90 крилатих ракет, з яких знищено 73 одиниці.

Ворог зосередився на ударах по центру та півночі країни. Значні проблеми з електропостачанням, відповідно до повідомлень місцевих влад, у Києві, Харкові, Львові, Рівному, Хмельницькому, Житомирі та областях.

Читайте також: Які танки радянського виробництва має Іран, і що з цього може попросити Росія

І схоже саме масований ракетний удар для РФ стає найбільш вірогідним методом завдання ударів, бо дає шанси прорвати систему протиповітряної оборони України. Справа в тому, що ворог чудово розуміє головний недолік основних та наймасовіших зенітних радянських комплексів, що складають основу Повітряних Сил України - обмежена канальність. Тобто одночасного обстрілу декількох цілей.

Для більшості радянських ЗРК він складає 1-2 цілі за один раз. Більше того, треба розуміти, що середній вік радянських комплексів - понад 30 років, а крилаті ракети відносяться до складних для виявлення та знищення низьковисотних малопомітних цілей.

Водночас можливо провести кореляцію кількості ракет, які випускає РФ по Україні й часу, який необхідний для створення відповідного запасу. Для цього можливо підняти статистику від Командування Повітряних Сил, починаючи з першого масштабного ракетного удару 10 жовтня. Тоді РФ випустила по Україні 84 крилаті ракети, з яких було збито 45.

На наступний день, 11 жовтня, ще 28, з них було збито 20. Тобто за два дні ворог відстріляв 112 ракет. Після чого тривало значне зменшення активності, Повітряні Сили між 12 ти 21 жовтня повідомили про 19 знищених крилатих ракет.

Наступний умовний пік припав на 22 жовтня, коли ворог здійснив комбінований пуск 33 крилатих ракет морського та повітряного базування: 17 Х-555/101 та 16 "Калібрів", у результаті вдалось знищити 18 ракет.

Після 8-денної паузи, 31 жовтня РФ випустила понад 50 ракет, з яких було перехоплено 44. Й протягом двох тижнів ворог лише один раз атакував крилатими ракетами, коли 5 листопада було повідомлено про знищення двох одиниць.

Тобто вже умовно можливо знайти кореляцію у приблизно двотижневих циклах, під час яких РФ вдається накопичити близько сотні ракет для запуску у декількох хвилях.

При цьому мова не йде про виробництво ракет, а лише про використання наявних запасів. А саме такий час необхідний ворогу для перевезення ракет зі складів, концентрації на аеродромах, розробки та закладання маршрутів польоту, передстартове обслуговування, підготовку літаків та інші заходи.

Читайте також: Німеччина розгортає ремонтний центр для техніки ЗСУ у Словаччині: він розпочне роботу негайно