xcounter
#

Німеччина розгортає ремонтний центр для техніки ЗСУ у Словаччині: він розпочне роботу негайно

3753
Новий ремонтний центр Бундесвер розгортає у Словаччині
Новий ремонтний центр Бундесвер розгортає у Словаччині

Розширення мережі центрів ремонту та обслуговування німецької техніки - це вкрай цікавий маркер розгортання об'ємів подальшої підтримки України

Очільниця міністерства оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт (Christine Lambrecht) повідомила, що Бундесвер створює ремонтний центр у Словаччині у якому будуть відновлюватись та обслуговуватись техніка ЗСУ.

Так заяву вона зробила під час засідання міністрів оборони ЄС, яка зараз проходить у Брюсселі.

Читайте також: З ударного БПЛА MQ-1C Gray Eagle перед передачею Україні можуть зняти ряд систем - про що йде мова

Також вона повідомила що до червня 2023 року в Німеччині пройдуть навчання до 5000 українських військових.

Зазначимо, що розширення центрів обслуговування та наближення їх до кордонів України - цілком очікуваний крок, бо раніше німецькі САУ PzH 2000 для ремонту та відновлення необхідно було транспортувати до Литви.

Окрім того, Берлін розпочав доволі активну передачу техніки, й мова йде не тільки про ЗРК IRIS-T, чи радіолокаційні станції TRML-4D, але й про бронетехніку, зокрема про доволі значну кількість бронемашин Dingo. Тобто зменшення "плеча логістики" для їх ремонту - вкрай важливий крок.

Більше того, можливо це ознака того, що Німеччина не збирається зупинятися у підтримці України, та готує передачу зразків озброєння, які потребуватимуть регулярного ремонту. Тобто мова йде про зразки озброєння, які воюють на передньому краї, при цьому не обов'язково, щоб вони передавались саме Берліном, бо багато інших країн ЄС та НАТО використовують техніку німецького виробництва, яка може бути передана до України.

Читайте також: Про Кінбурнську косу, Олешки, Нову Каховку та інші "гоп, поки не перестрибнув"