xcounter
#

Про Кінбурнську косу, Олешки, Нову Каховку та інші "гоп, поки не перестрибнув"

7386
Для деяких особливих дій необхідна особлива тиша
Для деяких особливих дій необхідна особлива тиша

Про реальний стан речей у Херсонщині та чому часом краще не видавати бажане за дійсне

Декілька днів поспіль у мережі активно розповсюджувалась інформація щодо "висадці ЗСУ на Кінбурнської коси", бойових дій за міста на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Все це йшло з уточненням, мовляв, дійшли вже до Геройського на косі, штурмують чи вже навіть звільнили Нову Каховку, Олешки, Голу Пристань. Звісно, на фоні бажання почути про нові перемоги та звитяги українських бійців все це знаходило й своїх читачів та дописувачів, частина з яких відверто спекулює на темі заради переглядів.

Читайте також: Де саме РФ спробує використати вивільнені сили після втечі з Херсону: основні варіанти та їх аргументація

Але все це потім розбивається у факти. Зокрема, Оперативне командування "Південь" у своєму зведенні за 14 листопада прямо пише: "з Кінбурнської коси ворог реактивними системами залпового вогню "Град" намагався атакувати Очаків. Удари по акваторії та пірсах. Без втрат".

Тобто ні про яке звільнення Кінбурнської коси мова поки не йде. Але це не означає, що там, наприклад, не можуть працювати українські Сили спеціальних операцій та розвідувально-диверсійні групи.

ссо україна

Поки очікують своєї черги на звільнення й Нова Каховка, Олешки, Гола Пристань та інші населенні пункти. Про реальний стан справ повідомила Наталя Гуменюк, очільниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України. У ефірі "Еспресо" вона зазначила, що через активність української артилерії ворог відсуває частину своїх сил від берега на 15-20 км.

І це відсування не означає здачі рашистами прибережної смугм, бо вони навпаки вклали ресурси у те, щоб укріпити цілком логічний рубіж оборони на лівому березі. А доволі логічним маркером того, що справи у рашситів йдуть кепським на цьому напрямі буде підрив ними вже відомого Антонівського моста, але на ділянці над річкою Конка. А з оглядну на свіжі супутникові знімки від проекту Landast, поки ніяких змін у його стані не помічено.

Саме тому, вкрай важливо дійсно "не бігти попереду паровозу". Особливо враховуючи те, що форсування Дніпра у нижній його течії - задача доволі складна та потребує значних ресурсів. Створення плацдарму на лівому березі - це лише половина справи, бо інша - його забезпечення.

Знову ж таки, це не означає те, що на лівому березі Дніпра не можуть діяти українські розвідники та спецпризначенці. Більше того, цей район цілком логічний для них, бо дозволяє інфільтруватися через розтягнуті лінії оборони, користуючись доволі важкою для контролю територію лівобережжя нижньої течії Дніпра. А головне у цій справі - тиша, яку й мають забезпечити навіть ті, хто не причетний до цих операцій.

Й саме тому окупанти перенесли так звану "столицю" Херсонської області одразу до Генічеська у 180 км від Херсону на узбережжі Азовського моря, розмістивши там, як повідомили самі рашисти "ряд відомств та структур органів влади регіону".

Читайте також: Якщо купувати L-39NG, то наскільки це гарна "літаюча парта" і як довго чекати на поставку