xcounter
#

Рашисти створюють глибокоешелоновану лінію оборони на лівому березі Дніпра на Херсонщині

5926
Можливі плани зі створення оборони рашистів у Херсонській області
Можливі плани зі створення оборони рашистів у Херсонській області

Схоже, що у планах РФ повноцінно "забетонувати" південний напрям і створити щільну оборону у стилі "Атлантичного вала"

Супутникові знімки Херсонської області демонструють створення армією РФ розвинених оборонних позицій на лівобережжі Дніпра у глибині окупованої території.

Цю активність помітив OSINT-фахівець Бенджамін Піттер (Benjamin Pittet), який детально дослідив значну територію півдня України. На опублікованих ним супутникових знімках видно створення позицій на тільки на лівому березі Дніпра поблизу Херсону, а навіть на Чорному морі та східніше Дніпра. Знайдені позиції розташовані наступним чином:

Читайте також: Скільки реально коштує "Калибр" та Х-101, чому Сербія збиватиме дрони над Рашкою та як РФ втратила у себе на базі чотири Ка-52: новини та події тижня війни від Defense Express
лінія оборони рф
Зафіксовані позиції оборони арії РФ (Benjamin Pittet @COUPSURE)

Деякі з них являють собою класичні опорні пункти, як говорять "за статутом". Наприклад, саме так виглядає укріплення рашистів у районі Нової Каховки. На фото нижче добре видно одразу дві лінії траншей та позиції для техніки. І ця лінія оборони є лише передовою, бо далі оборонні позиції, цілком логічно, будуть облаштовані у будівлях.

позиція армії РФ у Каховці
Протидесантна позиція армії РФ у Каховці (Benjamin Pittet @COUPSURE)

Зафіксовано й створення, скоріш за все, стаціонарний позиційних районів артилерійських підрозділів, як, наприклад, у районі Голої Пристані. На знімку нижче видно одну лінію траншей та 10 позицій для, скоріш за все, артилерійських систем.

РФ у Голій пристані
Скоріш за все підготовлена позиція артилерійського дивізіону РФ у Голій пристані (Benjamin Pittet @COUPSURE)

Але деякі з них знаходяться у більш ніж віддалених районах, які демонструють готовність армії РФ протидіяти навіть глибоким десантним операціям. Наприклад, на березі Чорного моря у Ягорлицькій затоці. При цьому поки вони виготовлені у дещо спрощеному вигляді.

РФ у Ягорлицькій затоці
Протидесантна позиція РФ у Ягорлицькій затоці (Benjamin Pittet @COUPSURE)

Також створюються позиції доволі глибоко навіть від Дніпра, наприклад, у 13 км від Каховки поряд з транспортною розв'язкою.

РФ на трасі E58
Оборонна позиція РФ на трасі E58 (Benjamin Pittet @COUPSURE)

Все це дозволяє, зробити припущення, що армія РФ зараз створює три лінії оборони, перша з яких проходить вдовж Дніпра, інша на глибині 5-10 км від нього, а третя - на 20-25 км. Тобто такий собі "Атлантичний вал" Третього Рейху, який мав завадити висадці союзників. При цьому все це здійснюється без жодної "самореклами", на відміну від так званої "лінії Вагнера".

оборона РФ на лівому березі Дніпра
Можлива конфігурація оборони РФ на лівому березі Дніпра (Benjamin Pittet @COUPSURE)

При цьому довжина ліній оборони складає близько 180-200 км, що потребує доволі значних зусиль та витрат на її створення. При цьому у проведення масштабної операції з форсування Дніпра ЗСУ після ліквідації плацдарму армії РФ у районі Херсону, попри все, не віриться через її складність та ресурсомісткість.

І в цьому випадку головне аспект полягає у тому, що облаштування такої лінії оборони на Херсонщині потребує створення не меншою за насиченістю лінії оборони й на лінії Василівка - Пологи - Благодатне - Новотроїцьке.

стан фронту на 06 листопада 2022 року

У випадку, якщо аналогічні приготування зроблені й на цій 200-км ділянці, то можливо зробити вкрай обережне припущення, що Кремль розуміє реальні можливості свого наступального потенціалу та активно проводить "бетонування" своєї оборони. А головна мета - утримати контроль над вже окупованою територією та всіма силами зберегти "сухопутний коридор" до окупованого Криму на приблизно поточних позиціях.

Читайте також: Рашисти випробовують версію БМП-2, на якій стоїть спрощена "Епоха" з 57-мм гарматою
ТЕГИ Війна