xcounter
#

Рашисти зводять "лінію Вагнера" вже у Бєлгородській області - чи можуть стати білі пірамідки реальною лінією оборони

14321
Рашисти зводять "лінію Вагнера" вже у Бєлгородській області - чи можуть стати білі пірамідки реальною лінією оборони

Скоріш за все назва "лінія Вагнера" має нагадувати "лінію Зігфріда", за яку намагались вчепитися нацисти у 1944 році

Приватна компанія "Вагнер" продовжує звітувати про створення лінії оборони. Її першу ділянку якої у 1,5 км створили на Луганщині, а за планами мають розтягти десь на 200 км.

За планами вона має пройти від окупованого Світлодарська, по адміністративному кордону Луганської та Донецької областей до Лисичанська, а далі по південному берегу Сіверського Донця до Луганська та кордону з РФ.

Читайте також: РФ почала використовувати крилаті Х-101 вироблені у другому кварталі 2022 року: поганий та добрий аспект

Але тепер її споруджують не тільки на окупованих територіях, але й у Білгородській області, про що на відео з розставленням бетонних пірамідок - протитанкових надовб розповіли на камеру один з ватажків "Групи Вагнера" Андєй Богатов.

Андєй Богатов
Андєй Богатов, нагороджений за дії у Сирії "зіркою героя РФ", підозрюється у розправах над цивільними

Водночас, якщо у районі населеного пункту Гірське, Луганської області, "вагнерівці" встановлювали два ряди протитанкових надовб та робили протитанковий рів, то у Бєлгородській області обійшлись лише "пірамідками".

лінія вагнера бєлгород

Також видно, що у їх встановленні використовується цивільна техніка та цивільні підрядники. Зокрема на одному кадрі добре видно назву та телефонний номер компанії - "Спец-Сити", яка дислокується у Воронежі та займається наданням у оренду спеціальної техніки, зокрема й помаранчевого КамАЗа.

Але попри гучну назву "лінія Вагнера", яка можливо має відіслати до німецької "лінії Зігфріда" за яку намагались вчепитися нацисти у 1944 році, далека від оригіналу 70-річної давнини. Зокрема створення такої лінії оборони передбачає ще й встановлення великої кількості ДОТів, мінних полів, ліній колючого дроту, траншей, валів, ескарпів, опорних пунктів та інших фортифікаційних споруд.

Більше того, стійкість такої оборони напряму залежить від її глибини та ешелонованості. Навіть самі протитанкові надовби, які також на заході називають "зуби дракона" передбачають наявність бетонного фундаменту.

Звісно применшувати загрозу навіть такої часткової лінії оборони не варто, вона дійсно може завадити бойовим діям. Але поки здається, що створення таких ліній з пірамідок, тим паче у Бєлгородській області, більше схоже на звичайне російське відмивання грошей.

Читайте також: ​Збираємо для 5-го окремого штурмового полку