xcounter
#

Завод імені Малишева планує презентувати двигун для турецького танка Altay та продати велику партію двигунів Пакистану

5415
Двигуни 6ТД-1 мають потужність у 1000 к.с.
Двигуни 6ТД-1 мають потужність у 1000 к.с.

Презентація прототипу двигуна для перспективного основного бойового танку Туреччини запланована на серпень 2021 року на IDEF-2021

Український варіант дизельного танкового двигуна для перспективного турецького танка Altay керівництво ДП "Завод імені В. О. Малишева" (входить до складу ДК "Укроборонпром") планує продемонструвати на оборонній виставці в Туреччині IDEF-2021, яка була перенесена з травня ц.р. на серпень, через пандемію коронавірусу.

Про це на недавньому брифінгу (19 липня ц.р.) повідомив гендиректор держпідприємства Василь Крилас.

Читайте також: Повсякдення "Заводу імені Малишева": через брак зварювальників підприємство не в змозі вчасно зробити десяток танкових корпусів
Можливо мова йде про цей прототип двигуна потужністю 1500 к.с.
Можливо мова йде про цей прототип двигуна потужністю 1500 к.с.

"В нас є прототип цього двигуна. По-моєму, в серпні буде виставка в Туреччині, ми маємо туди поїхати й продемонструвати. Я знаю, що вони й самі працюють, у них є свої напрацювання. Але я хочу сказати, що від напрацювання і до серійного випуску таких двигунів дуже багато часу може пройти", - сказав Василь Крилас, маючи на увазі турецький прототип двигуна Batu, про який вперше повідомили у січні цього року.

Перспективний турецький ОБТ Altay
Перспективний турецький ОБТ Altay

Варто відзначити, що перші прототипи Altay, які розроблені ще у 2018 році, були вкомплектовані німецьким двигуном MTU Friedrichshafen GmbH потужністю 1500 к.с. Однак через ембарго Німеччини подальші постачання наразі стали неможливі.

Також варто додати, що це не єдині плани керівництва заводу, пов’язані з експортом двигунів для танків. Так, "Завод ім. Малишева" чекає на замовлення Ісламською Республікою Пакистан 52 нових двигунів для власного ОБТ Al-Khalid. Про що на тому ж брифінгу повідомив Василь Крилас.

Нові кришки МТО для Пакистану
Нові кришки МТО для Пакистану

"Практично вже відіграні тендери, і, я сподіваюся, що найближчим часом ми підпишемо ще договори на виготовлення і постачання двигунів 6-ТД-1 і 6-ТД-2. Зараз перший етап – це 52 двигуни, але, я думаю, будуть ще дозамовлювати. І це і двигуни, і всі деталі моторно-трансмісійного відділення для Al-Khalid", - сказав гендиректор харківського заводу.

Пакистанський ОБТ Al-Khalid
Пакистанський ОБТ Al-Khalid

"За його словами, державна компанія «Укрспецекспорт» у цьому році планує підписати контракти по бронетанковому напрямку загалом на $140 млн", - передають у виданні "Укрінформ".

Нові МТО та двигуни для Пакистану, показані на початку цього року на ДП Завод ім. В. О. Малишева
Нові МТО та двигуни для Пакистану, показані на початку цього року на ДП "Завод ім. В. О. Малишева"

І це звучить досить дивно, адже той самий Василь Крилас, ще на початку червня ц.р. стверджував у програмі "Інформаційний вечір. Нові контракти заводу Малишева" на "Телеканалі Simon", що начебто це питання вже було вирішене, а не планується.

"В цілому, на сьогодні, там де ми перемогли з нашими партнерами – це державна компанія "Укрспецекспорт", десь приблизно на $140 млн. Це дуже хороше завантаження для нас. І я впевнений, що на майбутні роки в нас є перспектива і дуже хороша перспектива", - повідомив тоді очільник заводу.

Читайте також: "Парадний" БМ "Оплот" може й не доїхати до Києва на День Незалежності: перешкодив "генерал Мороз" (відео)