xcounter
#

Гендиректор "Заводу імені Малишева" заявив про укладання нової угоди з Пакистаном

7457
На пакистанських танках Al-Halid використовуються силові установки українського виробництва
На пакистанських танках Al-Halid використовуються силові установки українського виробництва

За словами Криласа, вартість додаткового замовлення на ремонт Т-80УД від пакистанців складає 1 мільярд гривень

Минулого тижня Ісламська Республіка Пакистан дала нове замовлення ДП "Завод імені В. О. Малишева" на ремонт танків Т-80УД, і також - постачання двигунів та запчастин до цих машин. Вартість цього замовлення складає дещо більше 1 мільярда гривень.

Про це заявив генеральний директор "Заводу імені Малишева" Василь Крилас в ефірі одного із регіональних телеканалів.

Читайте також: "Пакистанська історія" з танком БМ "Оплот" ще не закінчена: українські спецекспортери й досі не виключають масштабного замовлення (фото)

"Буквально минулого тижня був підписаний контракт на 1 млрд 400 тисяч гривень (близько $36,7 млн за поточним курсом). Це дуже суттєве для нас завантаження. Це запасні частини, ремонт танків Т-80УД, які колись Завод імені Малишева наприкінці минулого тисячоліття, уклавши контракт, виготовив і поставив в Ісламську Республіку Пакистан. Тепер прийшла їхня черга для ремонту. І наші партнери замовили в нас таке замовлення", ‒ розповів у інтерв’ю програмі "Інформаційний вечір на каналі Simon" 2 червня генеральний директор підприємства Василь Крилас.

Нові МТО для пакистанських танків в цеху Заводі ім. Малишева
Нові МТО для пакистанських танків в цеху Заводі ім. Малишева

Інших деталей цього контракту, зокрема строк реалізації чи обсяг робіт, запланованих до реалізації, Крилас не розкрив.

Водночас, маємо зазначити: контракт, про який нині заявив гендиректор "Заводу імені Малишева", за даними Defence Express, за своїми показниками є низькомаржинальний, а його реалізація - може привести до накопичення і так наявних проблем у роботі підприємства.

МТО для пакистанських танків на Заводі ім. Малишева

Нагадаємо, в лютому цього року, під час виставки IDEX-2021 в ОАЕ "Укрспецекспорт" уклав контракт з Пакистаном на ремонт парку танків Т-80УД, заявлена вартість підряду - 85,6 мільйонів доларів.

Оплот
На початок 2021 року "Завод імені Малишева" мав лише одне тверде замовлення вартістю три мільйони доларів, на виробництво одного екземпляра танка "Оплот"
Читайте також: ПТРК "Скіф" пройшли випробування в Пакистані (фото)