xcounter
#

Запускати ракету PAC-3 MSE з кораблів - у Lockheed Martin розповіли про важливе випробування

2447
Фото від Lockheed Martin
Фото від Lockheed Martin

Інтеграція ракет PAC-3 MSE з бойовою системою Aegis має дійсно покращити можливості американського флоту з протидії загрозам у повітрі

Американська компанія Lockheed Martin вчора, 20 травня, повідомила, що спільно з оборонним відомством США, а також із декількома службами (ймовірно, як мінімум з військово-морськими силами) провела випробування ракети перехоплювача PAC-3 MSE (Missile Segment Enhancement) з контейнерної пускової установки Mk70 (на базі Mk 41), під час яких було успішно збито макет крилатої ракети.

"Це перший запуск PAC-3 MSE у цій конфігурації з використанням віртуалізованої системи озброєння Aegis [Virtualized Aegis Weapon System] для перехоплення живої цілі", — відзначають у Lockheed Martin.

Читайте також: Якщо згадати, що Patriot від США для ЗСУ йшов 119 діб, це нам багато що пояснить
ракета PAC-3 MSE Patriot
Фото — Lockheed Martin

Віцепрезидент зі стратегії та військово-морських програм компанії Том Коупман відзначив, що "ці системи можуть надати США перевірену інтегровану систему протиповітряної оборони зі зростаючим потенціалом, щоб захиститися від сучасних маневрених загроз". Так, у Lockheed Martin нагадують, що PAC-3 MSE може знищувати крилаті, балістичні та гіперзвукові ракети, а також літаки противника.

Раніше у компанії розповідали, що для інтеграції цієї ракети у бойову систему Aegis у Lockheed Martin інвестували у технологічні модифікації PAC-3 MSE. Водночас понад рік тому, у червні 2023 року, у компанії підтвердили, що ракета PAC-3 MSE може зв’язуватися з системою Aegis, йдеться про випробування зв’язку між модифікованим каналом передачі даних ракети та радаром SPY-1.

Можливість використовувати ракети PAC-3 MSE з кораблів буде важливою опцією для американського флоту, який під час боротьби з ударними дронами та ракетами єменських хуситів зіштовхнувся з проблемою, коли дешева ворожа зброя збивається у рази дорожчими ракетами. Крім того, раніше у ВМФ повідомляли, що їм критично не вистачає боєприпасів на більш як 1 млрд доларів.

Також варто відзначити, що у квітні цього року у Lockheed Martin відзначали, що виробнича лінія ракет PAC-3 MSE має темпи виробництва 550 одиниць на рік, і компанія виділила кошти, щоб збільшити цю потужність до 650 ракет.

Читайте також: Іспанія тренувалась збивати дрони із Patriot та HAWK, і схоже з підказками від ЗСУ