xcounter
#

Критично не вистачає боєприпасів на більш як 1 млрд доларів, кажуть у ВМС США

8081
Фото — Raytheon
Фото — Raytheon

Загалом флот наголошує на потребі у додаткових понад 2 млрд доларів, щоб і надалі забезпечувати оборонні заходи, які здійснювалися протягом останніх шести місяців

Військово-морським силам США за результатами проведення нещодавніх бойових операцій на Близькому Сході не вистачає критично важливих боєприпасів на суму не менш як 1 млрд доларів, про це повідомив міністр служби Карлос Дель Торо — Пентагон сподівається отримати додаткову допомогу від Конгресу, щоб усунути дефіцит необхідних боєприпасів.

Дель Торо відзначив, що сума у понад 2 млрд доларів, яка є у додатковому документі, надзвичайно важлива для військово-морського флоту і корпусу морської піхоти, "щоб мати можливість поповнювати ці боєприпаси і продовжувати забезпечувати ті види оборонних заходів, які ми маємо протягом останніх шести місяців", цитує його слова видання Breaking Defense.

Читайте також: SM-6 - зенітна ракета, яка далекобійніша за Patriot й точно може вирішити проблему з "ВКС" РФ

Там відзначають, що нестача боєприпасів та питання їх поповнення набуло актуальності ще з осені минулого року, коли ВМС США зокрема розпочали завдання із захисту цивільного судноплавства від атак єменських хуситів.

SM-3 ракета
Пуск ракети SM-3, фото — U.S. Navy

Водночас питання боєприпасів набуло додаткової актуальності після ракетно-дронової атаки Ірану на Ізраїль, у відбитті якої брали участь також і Сполучені Штати, які могли орієнтовно знищити до 25% від усіх перехоплених цілей, і використовували для цього зокрема й зенітні ракети, запущені зі своїх есмінців. Також відзначаються, що зараз є питання із запасами таких ракет, як SM-2, SM-6 тощо.

Раніше Defense Express розповідав, що під час відбиття атаки Ірану по Ізраїлю США використали ракети SM-3 для перехоплення балістичних ракет середньої дальності.

Читайте також: США випустили по дронам хуситів до 100 зенітних ракет SM-2 та SM-6, які коштують до $4 млн