xcounter
#

Західне ЗМІ розповіло про новий центр безпілотників від українського "Антонова" і згадало "Горлицю"

6034
Безпілотник "Горлиця", фото — "Антонов"
Безпілотник "Горлиця", фото — "Антонов"

"Антонов" вже пропонує своїм потенційним клієнтам низку послуг, зокрема каже про те, що може надавати підтримку приватним виробникам БПЛА

Видання Reuters у своєму ексклюзивному матеріалі розповідає, що його журналісти ознайомилися з однією з презентацій "Укроборонпрому", з якої випливає, що українське підприємство "Антонов" "диверсифікує свій основний бізнес з виробництва вантажних літаків" і розширяє виробництво безпілотних літальних апаратів.

Повідомляється, що "Антонов" відкрив новий центр безпілотних літальних апаратів, мета якого — "розширення можливостей виробництва безпілотних систем і надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з точки зору досвіду та послуг", зазначають у Reuters.

Читайте також: Колишнього керівника ДП "Антонов" будуть судити за знищену "Мрію"

Як відзначається, всього на презентаціях "Укроборонпрому" було названо 26 функцій нового "центра безпілотників" від "Антонова". Серед усього йдеться про послуги експериментальних аеродинамічних досліджень, створення тренажерів для навчання операторів БПЛА і розробку стандартів компонентів.

Як кажуть у Reuters з посиланням на власне джерело, досвід "Антонова" може бути використаний для безпілотників дальньої дії, які б допомогли Україні завдавати далекобійних ударів по території РФ.

У виданні відзначають, що представники "Антонова" не відповіли на запит щодо коментарів про плани компанії щодо розширення діяльності у напрямку безпілотних літальних апаратів, водночас в "Укроборонпромі" відмовилися надавати коментарі з огляду на питання безпеки.

У контексті діяльності "Антонова" у напрямку БПЛА у Reuters згадують їхній проєкт безпілотника "Горлиця", який був продемонстрований у 2017 році, а в 2018 році стартували роботи у напрямку "Горлиця-2", яку називали аналогом турецького Bayraktar TB2.

Також у 2021 році Defense Express розповідав про те, що "Антонов" вирішив реанімувати проєкт стратегічного ударного БПЛА, який був представлений у 2018 році на виставці "Зброя та безпека".

Читайте також: Перу відмовилось від контракту з "Антоновим" на Ан-178 для свого МВС, та шукатиме новий літак – ЗМІ