xcounter
#

З якої відстані до "нуля" українські Су-24 здійснюють пуск крилатих ракет Storm Shadow/SCALP

З якої відстані до "нуля" українські Су-24 здійснюють пуск крилатих ракет Storm Shadow/SCALP
21424

Перше офіційне відео використання крилатих ракет Storm Shadow/SCALP дозволило визначити відстань пуску від фронту під час атаки ворожих об'єктів РФ

Завдяки опублікованому відео від Повітряних сил ЗСУ, на якому вперше показано реальне бойове застосування крилатих ракет Storm Shadow/SCALP з фронтового бомбардувальника Су-24, стала відома дальність, на якій може здійснюватись їх пуск.

Зокрема на кадрі нижче - Ольшанська виправна колонія №53 у Миколаївській області. Саме майже над нею і було здійснено запуск одразу двох крилатих ракет.

Читайте також: Якими зенітним FPV-дронами збивають російські розвідувальні БПЛА та як це відбувається (відео)

Storm Shadow/SCALP

Таким чином пусковий район для Storm Shadow/SCALP у цьому конкретному епізоді становив близько 80-90 км від лінії фронту. При цьому така дальність, враховуючи відсутність швидких зенітних маневрів Су-24 достатньо безпечна.

дальність використання Storm Shadow/SCALP

Яка ціль була мішенню для удару під час цієї атаки - невідомо. Але можемо навести дальності до деяких ворожих об'єктів у поки окупованому Криму, які зазнавали ударів. Зокрема до аеродрому "Саки" від точки пуску близько 270 км, до "Бельбека" та севастопольської бухти 310-320 км.

Але варто зазначити, що крилаті ракети зазвичай не летять до цілі по прямій. У їх пам'ять закладається складний маршрут, який дозволяє обійти райони протиповітряної оборони противника. Таким чином, у випадку пуску Storm Shadow/SCALP навіть по авіабазі "Саки" з цього району, ракета повинна подолати маршрут понад 300 км.

Нагадаємо, що саме відео було опубліковано Повітряними силами ЗСУ з нагоди 20-річчя, який святкується у першу неділю серпня.

І окрім першого відео із бойовим використанням Storm Shadow/SCALP у ньому показано скидання JDAM-ER, використання HARM та SDB, роботу українських зенітників та бійців радіотехнічних підрозділів, вертолітників, мобільних вогневих груп тощо.

Читайте також: У США визначили, як протистояти Китаю та РФ: який досвід України впровадити та як повернутись до режиму Холодної війни