xcounter
#

"ВКС" РФ отримали нову партію своїх "повітряних боягузів", але кількість літаків "тримають в секреті"

6391
"ВКС" РФ отримали нову партію своїх "повітряних боягузів", але кількість літаків "тримають в секреті"

І говорять про те, що "виконали план" з постачання цих літаків у 2022 році

Російська "Объединённая авиастроительная корпорация", а саме Комсомольський-на-Амурі авіаційний завод ім. Ю.А. Гагаріна виготовила та передала міноборони РФ чергову партію літаків Су-57 – про це повідомляє пресслужба заводу.

Повідомляється, що нова партія поставлена у рамках "великого контракту" з міноборони РФ, і що авіазавод "виконав програму цього року з виробництва Су-57 та Су-35С", і вже виробляє літаки, постачання яких заплановане на наступний рік.

Читайте також: РФ "демілітаризує" експорт своїх літаків, плани з продажів Су-57 та Су-75 "лежать в руїнах"

Що цікаво, у повідомленні не розкривається кількість переданих літаків, а лише публікують фото та відео. І от звичайно можна було б сказати, що річ у банальному бажанні "не розкривати всі карти", але у випадку з РФ скоріше йдеться про те, щоб приховати реальний стан справ із серійним виробництвом.

Тут передусім варто сказати декілька слів про так зване серійне виробництво цих літаків. Розпочати його хотіли ще у 2016 році та за амбітними планами кінця 2015 року, до 2020 у так званих "ВКС" РФ хотіли мати вже 55 таких винищувачів.

Згодом цей план "трохи" зменшили – до 12 літаків, а вже у 2016 році стало відомо, що серійне виробництво "посунеться" на два роки – до 2018. Зрештою, у серпні 2018 року був підписаний контракт на постачання перших двох Су-57, а у 2019 у рамках форуму "Армия" з Міноборони було укладено контракт на постачання одразу 76 літаків Су-57 до 2028 року.

Зрештою, перший серійний Су-57, який самі рашисти називають "літаком п’ятого покоління"(по факту 4++), так звані "ВКС" РФ отримали 25 грудня 2020 року. Потім російські ЗМІ у листопаді 2021 повідомляли, що міноборони РФ до кінця року має отримати ще чотири винищувачі Су-57, партія літаків мала б бути передана у грудні того ж року.

Як раніше розповідав Defense Express, вперше РФ застосували два свої Су-57 8 квітня, з яких було випущено дві ракети типу Х-59 по об’єктах на Кіровоградщині та в порту Одеси. І тактику застосування цих літаків в Україні цілком можна назвати "тактикою повітряних боягузів", бо замість зокрема прориву систем ППО, для якої й призначені ці літаки, вони просто відстрілюють ракети з безпечної відстані.

Читайте також: Схоже, РФ не зможе вчасно вивести на "полювання" свій "Охотник", який має літати разом з Су-57