xcounter
#

РФ "демілітаризує" експорт своїх літаків, плани з продажів Су-57 та Су-75 "лежать в руїнах"

9393
Су-57
Су-57

У РФ все менше шансів налагодити експорт своїх літаків

Росії буде важко реалізувати експортні плани щодо своїх винищувача Су-57 та "новітнього" легкого тактичного літака Су-75 – "ці плани тепер, схоже, лежать в руїнах", кажуть у виданні Defense News.

Так, щодо Су-57, то тут РФ навряд чи зможе зробити достатню кількість літаків найближчими роками – експортні моделі, ймовірно, не з’являться аж до кінця цього десятиліття.

Читайте також: За поставку аж 2400 іранських дронів-камікадзе РФ може "розрахуватись" поставкою 24 літаків Су-35СЭ

Су-57
Су-57

Водночас у Су-75 ситуація ще неоднозначніша – наразі цей літак реалізовано тільки "на комп’ютері" та у вигляді моделі – і жодного успішного випробувального польоту.

Су-75
Су-75

Крім того, руйнують російський аерокосмічний сектор і санкції, які підривають здатність РФ завершити розробку, а тим паче запустити у серію нові літаки, оскільки багато російських виробників залежать від постачання комплектуючих.

Тому наразі для закордонних покупців одним з варіантів залишається російський винищувач Су-35 – однак і його РФ не зможе експортувати у потрібних кількостях до 2030 року.

Уламки Су-35
Уламки Су-35 "ВКС" РФ

Крім того, наразі РФ має потурбуватися про те, щоб поповнити й свої запаси літаків Су-35 – ще у серпні Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що РФ втратила в Україні дві ескадрильї Су-35. Зрештою, це впливає й на "воєнну привабливість" Су-35, які в Україні запам’яталися передусім ударами по стратегічних вбиральнях.

Читайте також: Повітряні Сили України "остаточно приземлили" Су-35 "ВКС" РФ який полював на наші штурмовики (відео)