xcounter
#

Випробування БПЛА "Сокіл-300", САУ Dana-M2 в Україні та бойові літаки для стримування Росії: події тижня від Defense Express

26434
Перший постріл САУ Dana-M2 в Україні
Перший постріл САУ Dana-M2 в Україні

У ДержККБ "Луч" продовжують роботи зі створення першого українського ударного безпілотного комплексу, які бойові літаки потрібні Україні для стримування Росії, а в ​ЗСУ розпочали випробування САУ Dana-M2: розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Росія хоче збивати "Ланцетами" українські Bayraktar TB2

Протягом останніх тижнів російські ЗМІ розпочали активну інформаційну кампанію з просування своєї чергової "суперзброї" – баражуючого боєприпасу "Ланцет" від Zala Aero Group, що входить до концерну "Калашников".

Читайте також: ВМС України опанували суходіл: нашій державі пора будувати повноцінний флот
Баражуючий боєприпас
Росія вкотре розпускає фейки про свою чергову "суперзброю"

Пропагандистські російські ресурси випустили низку матеріалів про те, що цей, як вони стверджують, "унікальний" баражуючий боєприпас не тільки таємно застосовується в Сирії вже протягом декількох років (тобто, із самого моменту його презентації у 2019 році), а й зможе знищити українські Bayraktar TB2.

Баражуючий боєприпас
Тактико-технічні характеристики різних версій баражуючого боєприпасу "Ланцет"

Ба більше, цей баражуючий боєприпас назвали "першою у світі системою повітряного мінування проти безпілотних літальних апаратів, які знищуються баражуючими боєприпасами".

Але наскільки реально збити баражуючим боєприпасам безпілотник, що літає зі швидкістю 150 км/год? Розбиралися в цьому матеріалі.

Випробування ударного БПЛА "Сокіл-300"

Генеральний конструктор-Генеральний директор КБ "Луч" Олег Коростельов розраховує, що за рік держпідприємство з суміжниками зможе створити дослідний зразок ударно-розвідувального БПЛА "Сокіл-300" та почне його випробовування.

Про це очільник ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" повідомив в інтерв’ю Security Talks.

БПЛА
Повнорозмірний макет ударно-розвідувального українського БПЛА "Сокіл-300" від ДККБ "Луч" під час першої презентації 6 листопада 2020 року

"Ми зараз терміново діємо в усіх напрямках (розробки) – розробка двигуна, виготовлення самого планера, проведення тестування тих складових частин, які ми оголошуємо, і сподіваюся, що за рік ми встигнемо", - наголосив Олег Коростельов.

Наразі всі роботи над проектом фінансуються за власні обігові кошти підприємства. Однак на КБ "Луч" сподіваються, що до фінансування приєднається й Міноборони, яке зараз закуповує турецькі комплекси Bayraktar TB2. Деталі – за посиланням.

Які бойові літаки потрібні Україні

Закордонних експертів та промисловців все більше цікавить відповідь на питання, як саме і на які бойові літаки будуть переоснащуватися Повітряні Сили України.

МіГ-29
Прощавай, МіГ-29?

Це є ознакою того, що український авіаційний ринок збуту безповоротно входить у зону інтересів потужних корпорацій і військово-політичних еліт різних країн.

Публікацій у закордонних виданнях про оцінку авіаційних перспектив та можливостей України стає все більше. Бо бізнесова "війна" за новий ринок, власне, вже почалася.

Су-27 МіГ-29 B-1B Lancer
Українські винищувачі Су-27 та МіГ-29 ПС ЗСУ супроводжують американські бомбардувальники B-1B Lancer

Американський журнал The National Interest надав власне бачення перспектив переозброєння вітчизняних Повітряних Сил. Defense Express подає переклад цієї публікації.

ЗСУ розпочали випробування САУ Dana-M2

Самохідна артилерійська установка Dana-M2 від чеської компанії Excalibur Army розпочала цикл випробувань в Україні на військовому полігоні у Рівненській області.

Dana-M2
Dana-M2

Defense Express отримав унікальну можливість прослідкувати за ходом цих тестів. Більше фото з цієї події – в нашому матеріалі.

Є своє, але воно непотрібне

ЗСУ не розглядає для модернізації ударних Мі-24 український комплекс "Бар‘єр-В. При цьому ведуться перемовини з встановлення на гелікоптери набагато дорожчих закордонних аналогів.

Мі-24
Модернізовані в Україні Мі-24G ВС Азербайджану з комплексом "Бар'єр-В"

Так, випробування вітчизняної системи з керованими ракетами "Бар‘єр-В", які наразі проводяться з гелікоптерами Мі-8МСБ не фінансуються і не замовлялися Державою.

Про це повідомив в інтерв’ю Security Talks Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов. Більше деталей – на сторінках Defense Express.

Гарної неділі!

Читайте також: Летюча броньована ракетна "батарея": в ДНДІ завершили випробування спецверсії Мі-8МСБ-В (фото)