xcounter
#

Великобританія на крок ближче до "безпілотних винищувачів": Королівські ПС уклали контракт зі Spirit AeroSystems​

1513
Великобританія на крок ближче до "безпілотних винищувачів": Королівські ПС уклали контракт зі Spirit AeroSystems​

Новий безпілотник має стати першою британською безпілотною платформою, що здатна збивати ворожі літаки та виживати проти ракет класу "поверхня-повітря"

Американська компанія Spirit AeroSystems отримала від міністерства оборони Великобританії контракт на розробку та виробництво прототипа "безекіпажних винищувачів". Про це 25 січня Королівські повітряні сили Великої Британії повідомили у Twitter, зазначає Defence Blog.

Читайте також: Полювання на "стелси": безпілотник Avenger​ зможе виявляти та стежити за ворожими літаками

"Британія стала на крок ближче до першого флоту винищувачів без екіпажу: з Spirit AeroSystems було укладено контракт на 30 мільйонів фунтів стерлінгів на розробку й виробництво прототипа, здатного забезпечити бойову перевагу Королівських ПС", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, цей літак отримав назву Loyal Wingman, він буде літати разом з пілотованими винищувачами та буде оснащений технологіями спостереження та радіоелектронної боротьби.

Безпілотник
Безпілотники стають все потужнішими та перетворюються на справжню бойову силу. Наприклад, MQ-9 Reaper минулого року отримав вдвічі більше ракет Hellfire

Як стверджують у Міноборони країни, Loyal Wingman стане першою британською безпілотною платформою, що здатна збивати ворожі літаки та виживати проти ракет класу "поверхня-повітря".

Зазначається, що угода, розрахована на три роки, буде підтримувати понад 100 робочих місць у Белфасті.

Безпілотник Велика Британія
Рендер майбутнього "безпілотного винищувача"

Як зазначив міністр оборони Джеремі Куїн, "це велика перемога для оборонної промисловості Північної Ірландії, яка продемонструє деякі з новаторських інженерних робіт, які зараз тривають у Великобританії".

Раніше Defense Express розповідав про те, що Baykar Defence розробила прототип безпілотника із вертикальним злетом та посадкою.

БПЛА Bayraktar DIHA
Новітня розробка Baykar Defence - безпілотний літальний апарат Bayraktar DIHA

За наявною зараз інформацією, Bayraktar DIHA може використовуватися в першу чергу для розвідувальних місій. Цей літальний апарат здатний виконувати політ в автоматичному та напівавтоматичному режимі, і також – самостійно виконувати злет і посадку.

Читайте також: Безпілотник MQ-9 Reaper вперше стежив за підводним човном