xcounter
#

Baykar Defence розробила прототип безпілотника із вертикальним злетом та посадкою: дрон має назву Bayraktar DIHA

3014
Літальний апарат має комбіновану силову установку: "стартовий" електродвигун та "маршовий" двигун внутрішнього згоряння
Літальний апарат має комбіновану силову установку: "стартовий" електродвигун та "маршовий" двигун внутрішнього згоряння

Цей дрон виконуватиме розвідувальні функції та зможе літати в "автоматичному" режимі

Турецька компанія Baykar Defence презентувала прототип безпілотника Bayraktar DIHA, котрий може виконувати вертикальний злет і посадку

Відповідний ролик опублікував Сельчук Байрактар, син засновника компанії Baykar, котрий також є одночасно технічним директором цієї компанії.

Читайте також: Перевірено війною: успішна тактика турецького БпЛА Bayraktar TB2, яку може застосувати Україна

На опублікованому відео також помітні декілька прототипів інших БПЛА - очікується, що вже в цьому році Туреччина представить їх.

За наявною зараз інформацією, Bayraktar DIHA може використовуватися в першу чергу для розвідувальних місій. Цей літальний апарат здатний виконувати політ в автоматичному та напівавтоматичному режимі, і також – самостійно виконувати злет і посадку.

Новітня розробка Baykar Defence - безпілотний літальний апарат Bayraktar DIHA

Крейсерська швидкість польоту Bayraktar DIHA – 80 кілометрів на годину, максимальна швидкість – до 130 кілометрів на годину.

Зліт цього літального апарату відбуватиметься такою схемою: спочатку запускається електромотор, потім - вмикається "режим польоту", під час якого використовується звичайний двигун внутрішнього згоряння. П

Посадка можлива в трьох режимах: вертикальний спуск, спуск з парашутом, спуск "в режимі планера".

Якими є габарити та розміри літального апарату Bayraktar DIHA - наразі дані відсутні

Нагадаємо, раніше Defence Express повідомляв, що турецька компанія Baykar Defense на даний момент поставила своїм замовникам - збройним силам і силам безпеки Туреччини, а також Азербайджану, Катару та Україні - сумарно 154 БЛА Bayraktar TB2, з них "понад 120" знаходяться в строю.

При цьому Україна та Туреччина домовились обмінюватись технологіями при спільному виробництві безпілотних літальних апаратів. Зокрема, для свого перспективного безпілотного винищувача MIUS Baykar Makina хоче використати український реактивний двигун АИ-25.

Розробку цього безпілотного винищувача компанія Baykar Defence почала у квітні 2020 року
Читайте також: Голова Baykar Defence: "Ми готові розвивати із своїми партнерами технології, що повністю міняють формат ведення війни"