xcounter
#

Голова Baykar Defence: "Ми готові розвивати із своїми партнерами технології, що повністю міняють формат ведення війни"

3626
БПЛА Akinci - один із яскравих прикладів кооперації турецьких та українських оборонних підприємств для реалізації спільного проекту
БПЛА Akinci - один із яскравих прикладів кооперації турецьких та українських оборонних підприємств для реалізації спільного проекту

На даний момент турецька оборонна промисловість веде оборонні та аерокосмічні проекти з понад 580 компаніями-партнерами у різних країнах світу

Турецька оборонна промисловість має тверду волю розвивати технології, що здатні повністю змінити формат ведення війни. При цьому Туреччина готова і далі розвивати ті проекти в сфері оборони, авіації та космонавтики, котрі національна оборонна промисловість веде із понад 580 компаніями у різних країнах світу.

На цьому під час "Третьої наради оборонної промисловості", котра відбулась в он-лайн форматі, наголосив очільник компанії Baykar Defence Халук Байрактар, пише турецьке інформаційне агентство Anadolu.

Читайте також: Перевірено війною: успішна тактика турецького БпЛА Bayraktar TB2, яку може застосувати Україна
Хайлук Байрактар 20 серпня 2020 року отримав орден "За заслуги" III ступеня, цю нагороду вручив Президент України Володимир Зеленський

Халук Байрактар також розповів про ті заходи, які втілює компанія Baykar Defence для розвитку співпраці зі своїми партнерами як і в самій Туреччині, так і серед її партнерів.

Зокрема, компанія Baykar Defence співпрацює одразу із 13 університетами, що можуть запропонувати власні розробки, придатні для використання в оборонній промисловості. При цьому Baykar Defence співпрацює із філіалами та субпідрядниками, що розташовані в усіх 27 провінціях Туреччини.

У 2021 році Україна планує закупити щонайменше п'ять комплексів Bayraktar TB2

А щоб забезпечити якомога ширшу співпрацю між турецькими компаніями та їх іноземними партнерами, Baykar Defence посприяло запуску віртуальної виставки SAHA EXPO, котра стартувала в листопаді 2020 року.

Ця виставка триватиме щонайменше до квітня. За словами Хайлука Байрактара, 304 компанії-учасники цієї віртуальної виставки уже представили 536 зразків цієї продукції. Віртуальними відвідувачами SAHA EXPO уже стали понад 60 тисяч осіб. При цьому уже відбулось 22 649 ділових зустрічей в он-лайн форматі.

Інший знаковий експортний продукт турецької оборонної промисловості - корвет проекту Ada. Чотири таких кораблі мають отримати ВМС України, ще чотири - флот Пакистану

Нагадаємо, раніше Defence Express повідомляв, що турецька компанія Baykar Defense на даний момент поставила своїм замовникам - збройним силам і силам безпеки Туреччини, а також Азербайджану, Катару та Україні - сумарно 154 БЛА Bayraktar TB2, з них "понад 120" знаходяться в строю.

При цьому Україна та Туреччина домовились обмінюватись технологіями при спільному виробництві безпілотних літальних апаратів. Зокрема, для свого перспективного безпілотного винищувача MIUS Baykar Makina хоче використати український реактивний двигун АИ-25.

Креслення перспективного БПЛА MIUS. За своїми тактично-технічними вимогами цей дрон MIUS зможе цілком ефективно протистояти російському БПЛА "Охотник", черговій "чудо-зброї" РФ

У своїй промові під час Параду Перемоги, що відбувся 10 грудня 2020 року в Баку, Президент Азербайджану Ільхам Алієв визнав, що безпілотний комплекс Bayraktar TB2 зіграв виключну роль для перемоги Азербайджану над Вірменією у війні за Нагірний Карабах, що тривала із 27 вересня по 10 листопада цього року.

За час війни за Нагірних Карабах ударно-розвідувальний БПЛА Bayraktar TB2 знищив 976 цілей

В свою чергу, військові Великої Британії висловили зацікавлення також придбати для своїх потреб комплекс Bayraktar TB2, він привабив своєю високою ефективністю та доволі невисокою ціною – від одного до двох мільйонів доларів за одиницю.

Для порівняння: один БПЛА ProtectorRGMK1 американського виробництва коштує понад 20 мільйонів доларів кожен. Власне, ці ж самі дрони і збирались купувати за своїми початковими планами британські військові.

Поставка першого із 16 БПЛА Protector RG MK1 для британської армії була запланована 2023 році. Схоже, військові Туманного Альбіну ще мають час змінити свій вибір на користь турецького Bayraktar TB2
Читайте також: ​Понад 30 проєктів від надр до космосу: Посол оцінив ВТС України та Туреччини