xcounter
#

Полювання на "стелси": безпілотник Avenger​ зможе виявляти та стежити за ворожими літаками

3163
Полювання на "стелси": безпілотник Avenger​ зможе виявляти та стежити за ворожими літаками

У General Atomics заявляють про успішні випробування безпілотника Avenger з системою Legion Pod

Компанія General Atomics провела льотні випробування одного зі своїх малопомітних безпілотних літаків Avenger із системою Legion Pod від Lockheed Martin.

Ця система оснащена інфрачервоним датчиком пошуку та стеження, який забезпечує пасивне високоточне виявлення та супроводження цілей (зокрема і малопомітних літаків) на великих відстанях за умови відсутності радару. Крім того, система Legion Pod може бути налаштована для встановлення інших датчиків чи систем.

Читайте також: Роботи, безпілотники, ракети – в МОУ якісно покращили підходи до закупівель озброєнь

Безпілотник Avenger
Безпілотник Avenger із системою Legion Pod під час льотних випробувань

Така комбінація надає безпілотнику низку нових можливостей у різних ситуаціях, наприклад, якщо він діє як "ведений" для пілотованих літаків, літає автономно (сам чи разом з іншими безпілотними платформами).

Безпілотник
Безпілотник Avenger

Коли саме та де відбулися випробування в компанії не зазначають. Водночас відомо, що політ тривав 90 хвилин, під час якого розробники перевіряли здатність безпілотника нести капсулу на підкриловому пілоні.

Випробування були визнані успішними, крім того, у GA-ASI натякають, що "перехід від концепції до польотів" тривав зовсім не довго – компаніям знадобилося на це менш як три місяці.

Безпілотник Avenger
Випробування безпілотника Avenger з новою системою від Lockheed Martin будуть продовжуватися у 2021 році

Як раніше розповідав Defense Express, минулого року ВПС США обрали Boeing, General Atomics і Kratos для створення прототипів безпілотних літальних апаратів типу loyal wingman, які отримають системи, створені у рамках програми Skyborg.

Контракти були укладені 7 грудня 2020 року і розраховані на 24 місяці. Наразі відомо, що угода з Boeing оцінюється у 25,7 млн дол., General Atomics – 14,3 млн дол., і Kratos – 37,7 млн дол.

Читайте також: Знищить цілі на землі та в морі: Китай невдовзі озброїться новим розвідувально-ударним безпілотником WJ-700
ТЕГИ БПЛА