xcounter
#

Безпілотник MQ-9 Reaper вперше стежив за підводним човном

5664
Безпілотник MQ-9 Reaper вперше стежив за підводним човном

Випробування проводилися у рамках розробки безпілотника MQ-9B SeaGuardian

ВМС США і General Atomics у листопаді провели випробування з безпілотником MQ-9A Block V Reaper, який відстежував зімітовану підводну ціль на випробувальному полігоні ВМС США у Тихому океані.За словами підрядника, це перший випадок, коли безпілотний літальний апарат використовується для розгортання систем протичовнової боротьби.

Читайте також: Полювання на "стелси": безпілотник Avenger​ зможе виявляти та стежити за ворожими літаками
Безпілотник
Концепт безпілотника MQ-9B SeaGuardian, що випускає гідроакустичні буї

Під час випробувань у Каліфорнії безпілотник скинув 10 гідроакустичних буїв, а отримані дані від них в режимі реального часу передав на станцію моніторингу в Центрі управління польотами, що розташована на полігоні Юма в Аризоні.

За допомогою програмного забезпечення акустичної обробки General Dynamics UYS-505 безпілотнику вдалося захопити та відстежувати одноразову навчальну ціль протягом трьох годин.

Безпілотник
MQ-9 Reaper

Випробування проводилися у рамках розробки безпілотника MQ-9B SeaGuardian. Зазначається, що якщо ця концепція продемонструє свою ефективність, то вона може значно знизити вартість "полювання" за підводними човнами та звільнити такі платформи, як P-8A Poseidon, для виконання інших задач.

Безпілотник MQ-9 Reaper

Згідно з результатами випробувань, проведеними General Atomics, у MQ-9B SeaGuardian буде чотири станції на крилах, в яких він зможе нести до чотирьох блоків системи розподілу гідроакустичних буїв (40 буїв розміру А або 80 розміру G).

Раніше Defense Express розповідав, що безпілотник MQ-9 Reaper навчився самостійно виявляти й відстежувати цілі.

Так, компанія General Atomics Aeronautical Systems провела успішні льотні випробування безпілотника MQ-9 Reaper зі системою штучного інтелекту Agile Condor від SRC, Inc.

Читайте також: Пакистан купляє аж 50 китайських ударних безпілотників Wing Loon ІІ, Індія стурбована і шукає відповідь
ТЕГИ БПЛА