xcounter
#

Велика Британія веде у Середземне море свій другий авіаносець HMS Prince of Wales

1267
"Глобальна Британія" набирає обороти та посилює міць
"Глобальна Британія" набирає обороти та посилює міць

Корабель уже має на борту свою авіагрупу, складену із гвинтокрилів морської та армійської авіації, ну і також - винищувачів F-35B

HMS Prince of Wales, другий авіаносець із складу Королівських ВМС Великої Британії, вийшов у свій перший закордонний морський похід.

Наразі відомо, що цей британський авіаносець сьогодні має прибути до Гібралтару, де він має виконати зупинку "логістичного характеру" для поповнення запасів. Про це йдеться в публікації порталу UK Defence Jornal.

Читайте також: Велика Британія повернула фрегат з Близького Сходу: чи пов’язано це з провокаціями РФ?
На шляху до Середземного моря британський авіаносець HMS Prince of Wales провів спільні тренування із авіацією ВМС Франції

Такий вихід у море має скоріше політичний характер. Автори порталу зазначають, що HMS Prince of Wales ще проходить етап набуття початкової оперативної готовності, хоча екіпаж авіаносця уже пройшов необхідний курс навчань, його зенітні артустановки Phalanx – повністю справні та готові до застосування, і навіть авіагрупа уже має свої перші літальні апарати – на борту авіаносця крім гвинтокрилів є і перші літаки F-35B.

Екіпаж авіаносця HMS Prince of Wales тренується приймати вантажі у контейнерах, котрі доставлятимуть гвинтокрили Chinook

Схоже, що мета першого закордонного походу авіаносця HMS Prince of Wales – виконати демонстративний прохід усім Середземним морем задля посилення зовнішньополітичного престижу Великої Британії.

Винищувач F-35B на палубі авіаносця HMS Prince of Wales

Зокрема відомо, що HMS Prince of Wales має виконати спільні маневри із "сістер-шіпом" - авіаносцем HMS Queen Elizabeth – флагманом авіаносної ударної групи ВМС Британії.

Водночас, сам корабель HMS Queen Elizabeth зараз стоїть в одному із портів Кіпру.

Авіаносець HMS Queen Elizabeth в акваторії порту Лімасол, Кіпр
Читайте також: США розмістили в Гібралтарі атомну субмарину типу Ohio із МБР на борту: скільки їм летіти до Кремля?