xcounter
#

США розмістили в Гібралтарі атомну субмарину типу Ohio із МБР на борту: скільки їм летіти до Кремля?

3681
Її озброєння – 24 міжконтинентальні балістичні ракети-носії ядерних боєзарядів
Її озброєння – 24 міжконтинентальні балістичні ракети-носії ядерних боєзарядів

Підводний човен USS Alaska (SSBN 732) став першим за 20 років носієм міжконтинентальних балістичних ракет під прапором США, що зайшов на британську базу в Гібралтарі

На цьому тижні РФ провела навчання у Середземному морі, головна мета яких – імітація атаки на британську авіаносну ударну групу на чолі з авіаносцем HMS Queen Elizabeth.

США на це дали свою відповідь: вперше за 20 років американський атомний човен-носій балістичних ракет з ядерними боєзарядами був розміщений в Європі. Про це пише американський портал The Drive.

Читайте також: Морська піхота США озброїться "Томагавками": це буде гібридна відповідь на російські "Калибры" в Європі
Атомний підводний човен USS Alaska заходить в Гібралтар, фото з відкритих джерел

В даному випадку – мова про атомний підводний човен USS Alaska (SSBN 732) типу Ohio, котрий виконує роль носія міжконтинентальних балістичних ракет, і який 28 червня цього року зайшов у британську військово-морську базу Гібралтар.

Про цей візит деталей відомо небагато. Відомо, що зупинка підводного корабля USS Alaska в Гібралтарі має "логістичний характер", і водночас – що цей носій міжконтинентальних балістичних ракет виконує операції "на підтримку дій 6-го флоту в Європі та Африці".

Атомний підводний човен USS Alaska біля одного із причалів Гібралтару, фото із відкритих джерел

Окремої ваги цьому епізоду додає той факт, що USS Alaska (SSBN 732) стала першою за 20 року субмариною-носієм МБР, котра прибула в Гібралтар, і водночас – що американські військові в принципі розкрили цей факт.

Автори порталу The Drive вважають, що це – один із актів США по стримуванню агресії РФ, і з таким висновком складно не погодитись.

Британська морська піхота охороняє місце стоянки USS Alaska, фото з відкритих джерел
Читайте також: РФ випробовує "найбільшу в світі" субмарину "Белгород": Як Кремль зможе використати цей корабель для шантажу Заходу?