xcounter
#

РФ випробовує "найбільшу в світі" субмарину "Белгород": Як Кремль зможе використати цей корабель для шантажу Заходу?

2609
Довжина корпусу цього корабля складає 184 метри
Довжина корпусу цього корабля складає 184 метри

"Белгород" будувався як носій підводних дронів "Посейдон", призначених і для доставки ядерного боєзаряду, і для порушення роботи підводних комунікацій

Російська Фелерація почала випробування свого атомного підводного човна спеціального призначення К-329 "Белгород" за проектом 09852, котрий був перебудований із субмарини проекту 949А.

Про цей факт ми можемо дізнатись зокрема із публікації західного порталу Naval Post.

Читайте також: Кремль заздрить ефекту Bayraktar TB2 та обманом шукає покупців на "Орион-Э"

На даний момент відомо, що випробування такого підводного корабля мають завершитись в кінці 2021 року, після завершення тестів "Белгород" має увійти в склад Тихоокеанського флоту РФ.

Російські офіційні ресурси поширюють ось таке зображення підводного човна "Белгород"

РФ розкривала головну особливість підводного човна К-329 – "Белгород" має стати носієм шести підводних дронів з ядерним двигуном "Посейдон", котрі в свою чергу мають виступати як носії ядерної зброї, або ж – використовуватись для порушення роботи підводних комунікацій, котрі забезпечують зокрема роботу світової фінансової системи.

РФ розкриває також й інші характеристики "Белгорода" – що довжина корпусу цього корабля складе 184 метри, що екіпаж складе 110 осіб, що швидкість ходу має скласти 32 вузли, а повне водозаміщення має скласти 19 тисяч тонн.

У квітні 2019 року відбувся спуск на воду човна "Белгород", і це фото- єдине, котре було зроблене під час цього заходу

Яким чином Кремль зможе застосувати настільки специфічний корабель, для початку – бодай в рамках геополітичного шантажу? Тут можливі декілька варіантів.

Базовий варіант – РФ цю субмарину будувала, щоб у випадку "великої війни" із НАТО ламати можливість поступової ескалації конфлікту, бо застосування гігантської атомної торпеди "Посейдон" - це із розряду "або пан, або пропав".

Ймовірно, це є тим самим підводним дроном "Посейдон", поміщеним у спеціальний контейнер

Автори порталу Naval Post вважають, що Кремль може задіяти "Белгород" для того, щоб завоювати воєнне домінування в Арктичному регіоні.

Але може бути й більш реалістичний варіант. Як уже знаємо, "Посейдони" можуть бути задіяні і в "неядерній" ролі, тобто для порушення підводних комунікацій, які зокрема забезпечують роботу світової фінансової системи.

Ось так виглядає "паутина" підводних комунікацій в Світовому океану, котрі зокрема забезпечують роботу фінансової системи світу

Зараз на рівні ідеї проговорюється можливість відключення РФ від системи SWIFT як покарання за продовження агресії на Сході України та окупації Криму, але це все – поки на рівні ідеї.

Так от цілком логічно допустити, що як тільки ідея відключити РФ від SWIFT набуде так би мовити "практичних відтінків", тоді значить Кремль може наважитись на такого роду шантаж – "якщо ви нам відключаєте SWIFT, ми вам просто руйнуємо комунікації цієї системи".

Зараз у Кремля є такі "іграшки" зі статусом "найбільших у світі" - атомний крейсер "Петр Великий" та субмарина проекту 941 "Дмитрий Донской

Але на такий шантаж у "колективного Заходу" може бути своя адекватна відповідь.

Як розповідав Defense Express ще у березні цього року, Велика Британія переходить до "гібридної війни" проти РФ на морі.

Зокрема – що Королівські ВМС замовили будівництво нового розвідувального корабля, що має стати в стрій у 2024 році. Цей корабель має бути оснащений підводними дронами, відповідною гідроакустичною та гідролокаційною апаратурою, щоб виявляти російські підводні човни. Інші характеристики такого корабля – не розкриваються.

Королівські ВМС Великої Британії на даний момент мають лише одне розвідувальне судно - гідрограф - HMS Scott. Очевидно, його характеристики британських військових уже не влаштовують, особливо - при "гібридному" полюванню на російські субмарини

Іншими словами – цілком можемо уявити картину, що коли РФ таки наважиться своїми "Посейдонами" рушити підводні комунікації SWIFT, військово-морські сили Великої Британії стануть напряму та силою заважати таким планам, наприклад – виловлювати у воді ті самі "Посейдони".

Бо на кону буде доля Лондона як одного із світових фінансових центрів.

Підводні човни росіян уже порядком надокучили Королівським ВМС Великої Британії
Читайте також: Ізраїль показав, як буде знищувати ракетні катери РФ своєю новітньою ракетою Sea Breaker