xcounter
#

Велика Британія хоче приєднатися до програми ракети PrSM, яка "буде знищувати російські ЗРК С-400"

39308
Візуалізація пострілу ракетою Precision Strike Missile​
Візуалізація пострілу ракетою Precision Strike Missile​

Серійне виробництво цих ракет заплановане на 2023 рік, тож у Великобританії ще є трохи часу на роздуми

Велика Британія може стати першим партнером програми Precision Strike Missile, яку очолює Армія США. Так, нещодавно стало відомо, що британська армія підписала меморандум про взаєморозуміння з Армією США, повідомляє видання Defence Blog.

prsm ракета
Під час випробувань ракети

Читайте також: Нова американська оперативно-тактична ракета PrSM пролетіла майже 500 км

Це меморандум має забезпечити основу для співробітництва за програмою оперативної сумісності у найближчій, середньостроковій та довгостроковій перспективі та пов’язаних з нею результатами для досягнення готовності, можливостей і концептуальних цілей у рамках функції ведення бойових дій на багатонаціональному рівні, рівні корпусу та нижче.

У Великобританії стверджують, що ракета PrSM має "величезні можливості" та може знадобитися країні, якщо вона буде брати участь у конфлікті з рівним противником у повномасштабних наземних боях.

Ракета Precision Strike Missile (PrSM) – це всепогодна керована ракета класу "поверхня-поверхня", що запускається з РСЗВ M270A1 (MLRS) та високомобільної артилерійської реактивної системи M142 (HIMARS).

Фото з випробувань ракети PrSM у 2020 році
Фото з випробувань ракети PrSM у 2020 році

Наразі відомо, що США вже видали замовлення на поставку перших 110 тактичних ракет PrSM, а Northrop Grumman Corporation успішно завершила статичні випробування свого ракетного двигуна Precision Strike (PrSM) у рамках кваліфікаційних випробувань двигунів.

Тим часом російські ЗМІ, реагуючі на цю новину, зазначають, що у США комплекс PrSM позиціюється як ефективний засіб знищення сучасних та перспективних зенітних ракетних комплексів, називаючи його "винищувачем російських ЗРК С-400".

Читайте також: Дальність ракети PrSM хочуть збільшити до 1000 км: це вдвічі більше, ніж планувалося раніше