xcounter
#

Успішна контрбатарейна боротьба у виконання 59-ої мотопіхотної бригади: "орки, welcome to Hell" (відео)

74371
Успішна контрбатарейна боротьба у виконання 59-ої мотопіхотної бригади: "орки, welcome to Hell" (відео)

ЗСУ знищили черговий артилерійський підрозділ армії РФ

Артилеристи 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка показали успішну контрбатарейну боротьбу, знищивши три самохідні артилерійські системи противника.

Відео удару було знято дроном, який виконував коригування вогню, що зараз стало просто аксіомою для будь-яких дій українських гармашів. У дописі до відео артилеристи додали: "ловіть чергову серію блокбастеру "Орки, welcome to Hell".

Читайте також: Залужний "вибиває" у США РСЗВ M142 HIMARS та М270 MLRS

Зазначимо, що саме контрбатарейна боротьба набирає максимального значення для досягнення переваги у бойових діях. Саме на посилення цієї складової направлена і першочергова західна допомога, яка зараз зосереджена на постачанні артилерійських систем і не тільки гармат, а й контрбатарейних радарах та інших засобах розвідки.

Зокрема, в Україні вже успішно використовуються гаубиці M777, очікуються французькі CAESAR та німецькі PzH 2000. Більше того, навіть секретний дрон-камікадзе Phoenix Ghost може бути справжнім мисливцем на контрбатарейні радари, пунктів управління БПЛА, машин керування артилерії, а також самі артилерійські системи.

Читайте також: З чого знищили найновіший Т-90М "Прорыв": що може розказати одна єдина світлина (оновлено)