xcounter
#

Німеччина готується передати Україні батарею PzH 2000 – ЗМІ

6634
САУ PzH 2000 ведуть вогонь, фото - Rheinmetall
САУ PzH 2000 ведуть вогонь, фото - Rheinmetall

Щоб виділити для ЗСУ навіть таку невелику кількість зброї, Берліну довелось "проламати" опір своїх військових

Федеральний уряд Німеччини прийняв рішення передати Збройним Силам України сім самохідних артилерійських установок калібру 155 мм Panzerhaubitze 2000, котрі є в наявності бундесверу. Про це пише німецьке видання Die Welt.

Відзначається, що для ухвалення такого рішення уряду Німеччини довелось буквально проламати опір своїх військових. Керівництво німецьких збройних сил у "внутрішніх" дискусіях наполягало, що у них самих "замало" зброї – із наявних 119 одиниць PzH 2000 боєздатні лише 41 САУ.

Читайте також: Польща попросила у Шольца танки Leopard 2 замість переданих Україні Т-72
ленд-ліз для України
Німецькі САУ PzH 2000 під час навчань НАТО в Литві, листопад 2019 року, фото з відкритих джерел

Строк та умови передачі Україні німецьких PzH 2000 – поки не розголошуються. Відзначимо, що семи самохідних артустановок вистачить, щоб сформувати батарею. Рішення Берліну дати нам PzH 2000 аж ніяк не скасовує аналогічне рішення уряду Нідерландів, тим більш що німці і так пообіцяли давати снаряди для ЗСУ до "голландських" PzH 2000.

У деяких джерелах можемо побачити твердження, що Голландія готова нам дати лише п’ять САУ цього типу. Але будемо сподіватись, що Збройні Сили України в підсумку отримають достатньо PzH 2000, щоб сформувати "повнокровний" артилерійський дивізіон на три батареї.

ленд-ліз для України
Німецькі САУ PzH 2000, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Стало відомо, хто може дати ЗСУ техніки на два нові механізовані батальйони