xcounter
#

"Укроборонпром" відзвітував про темпи постачання озброєння та фінансові результати за перше півріччя 2020 року (фото)

1395
Відновлені та модернізовані танки Т-80БВ в цеху ХБТЗ
Відновлені та модернізовані танки Т-80БВ в цеху ХБТЗ

За шість місяців цього року підприємства Концерну виконали 95% виробничого плану й реалізувала товарів та послуг на 12,8 млрд гривень

За даними прес-служби ДК "Укроборонпром", темпи виробництва у цьому році дещо менші, ніж у минулому (у 2019 році за перші півроку реалізували продукції на 12,9 млрд грн).

Це пояснюється особливим режимом роботи, пов'язаним з карантином та затримкою затвердження Державного оборонного замовлення - 2020.

Читайте також: Стали відомі фінансові показники ЛБТЗ та ЛДАРЗ за І півріччя 2020 року

Відзначається, що за звітний період було відвантажено замовникам:

  • 32 одиниці нової та 272 одиниці відремонтованої бронетехніки;
  • 6 відновлених одиниць авіаційної техніки;
  • Близько сотні одиниць високоточної зброї та боєприпасів;
  • 42 одиниці РЛС та РТР, засобів радіозв’язку та іншої спеціальної техніки;
  • Було відремонтовано три малих броньованих артилерійських катери (МБАК) та один десантний.

Найбільшу частку в реалізацію вклали бронетанкові підприємства, котрі виконали 99% плану й реалізували товарів на 3,3 млрд гривень. За даними Концерну, це втричі перевершує результати минулого року, з обсягами реалізації у 933 млн.

Т-80БВ
Відновлені та модернізовані на ДП "Харківський бронетанковий завод" танки Т-80БВ. Партія з 10 одиниць була передана ЗСУ у березні цього року

Також непогано йшли справи у підприємств радіолокаційного кластера, які за шість місяців реалізували товарів на 700 млн гривень, що теж перевищує показники минулого року (640 млн гривень).

РЛС 35Д6М
Модернізована у травні цього року на КП "НВК "Іскра" РЛС 35Д6М

За даними прес-служби, обсяг поставленої продукції авіапідприємствами ДК "Укроборонпром" склав 53 млн гривень, що приблизно дорівнює показникам 2019 року.

Однак, варто відмітити, що лише учора директор ЛДАРЗ відзвітував про 133 млн гривень отриманих від реалізації продукції та послуг у першому півріччі ц.р. Виходить, що обсяг поставленої продукції ВСІМА авіапідприємствами Концерну за І півріччя менший ніж у одного?

МіГ-29 ПС ЗСУ
Відновлений у липні 2020 року на ЛДАРЗ винищувач МіГ-29 ПС ЗСУ

Ймовірно значне зменшення робіт прийшлося на сектор високоточної зброї та боєприпасів (24 млн гривень в І півріччі 2020 року) та суднобудівний сектор (дані щодо оборутків не надаються).

Десантний катер "Сватове" перед спуском на воду на ДП "Миколаївський Суднобудівний Завод" у лютому 2020 року
Читайте також: Куди збирається Абромавичус, хто його змінить і що стоїть за калькуляторними перемогами "Укрспецекспорту"